Zorg en Zekerheid Zorgpremie 2021

Zorg en zekerheid 2022

Vandaag heeft ook de relatief kleine zorgverzekeraar: Zorg en Zekerheid haar zorgpremie 2021 bekend gemaakt. De prijs van hun polissen stijgen met minimaal 7,25 euro per maand, wat betekent dat je per jaar 87 euro meer betaalt.

Welke soorten polissen heeft Zorg en Zekerheid in 2021?

Deze zorgverzekeraar kent alle soorten polissen. Deze zijn voor 2021:

  • Zorg Gemak Polis (naturapolis, echter alles online) en kost: € 121,15
  • Zorg Zeker Polis (naturapolis) en kost: € 127,50 (was € 120,25)
  • Zorg Vrij Polis (restitutiepolis) en kost: € 135,- (was € 126,-)

Waarom stijgen de prijzen van Zorg en Zekerheid?

Net als de overige zorgverzekeraars, heeft Zorg en Zekerheid te maken met de stijgende kosten in de zorg. Dit wordt gedeeltelijk veroorzaakt door de stijging van de lonen (CAO afspraken). De overige kosten komen vanuit de toenemende prijzen van bepaalde behandelingen, denk aan oncologische (chemotherapie) behandelingen, alsook prijzen van medicatie voor bijvoorbeeld taaislijmziekte.

Naast de stijgingen van deze kosten, is er nog een onderdeel wat we bij meer verzekeraars zien en dat zijn de reserves die niet of minder ingezet kunnen worden. Dit heeft er onder meer mee te maken dat er eisen worden gesteld vanuit de Europese Unie, waarbij verzekeraars financiële tegenslagen moeten kunnen opvangen.

Wanneer kun je de zorgpremie van Zorg en Zekerheid 2021 vergelijken?

Vanaf 13 november is alle data verwerkt in onze database, deze gegevens komen direct vanuit de zorgverzekeraars zelf en zijn dus altijd accuraat. Vervolgens kun je middels de pagina: ‘zorgverzekering vergelijken’ heel eenvoudig de zorgvergelijker invullen en de verzekering naadloos laten aansluiten op jouw levensstijl.

Heb je hulp nodig bij het overstappen? Kom je er niet uit of wil je echt specifieke begeleiding via de telefoon? Dat is mogelijk, vanaf 13 november zitten onze zorgexperts van  09:00 – 17:00 voor je klaar om je hulp te bieden bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering.

Wil je direct bekijken wat Zorg en Zekerheid voor je kan bieden in 2021? Ga dan via deze link direct door naar de pagina van Zorg en Zekerheid 2021.

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie