Alle zorgpremies zijn bekend!

overstappen

Alle zorgverzekeraars hebben de zorgpremies voor de zorgverzekering van 2022 bekend gemaakt. Wat we zien over de gehele markt is dat er zes verzekeraars met een premiedaling zijn gekomen, een aantal gelijk zijn gebleven maar het merendeel is gestegen. Wat ook een opmerkelijk detail is, is dat de verschillen tussen de zorgverzekeraars groter zijn dan ooit, zo is het verschil tussen de goedkoopste en de duurste polis meer dan 500 euro per jaar!

Wat kun je nu het beste doen?

Pak je email of papieren erbij en bekijk wat je nu voor een zorgverzekering bezit. Veel Nederlanders hebben geen idee waar ze voor verzekerd zijn, of zijn dat via hun werkgever terwijl de kortingen allang niet meer aantrekkelijk zijn op dit moment.

Inventariseer wat je nou echt nodig verwacht te hebben voor het komende jaar, zit er een operatie aan te komen, denk je / hoop je wellicht zwanger te worden? Dat soort zaken kunnen van groot belang zijn maar ook heb je al last van je rug, neem dan wat extra fysiotherapie, of juist niet? Want wat betaal je nou eigenlijk voor een behandeling bij de fysiotherapeut? Bekijk dus goed wat je nou daadwerkelijk wilt verzekeren en maak dan de opsomming of dit het waard is om te verzekeren.

Bekijk welke polissoort je hebt en of de zorgverleners waar jij gebruik van maakt wel gecontracteerd is door jouw zorgverzekeraar de komende periode. Indien dit niet het geval is dan zou je wel eens bedrogen uit kunnen komen door ineens maar 60% van de kosten vergoed te krijgen van je verzekeraar.

Hoe kun je dit het beste doen?

Er zijn op dit moment van schrijven 73 polissen van meer dan 40 verschillende zorgverzekeraars, die weer onderverdeelt kunnen worden in 6 concerns. Naast deze polissen hebben we nog duizenden mogelijkheden en combinaties van aanvullende zorgverzekeringen. Uiteraard staat het je vrij om dit helemaal zelf goed uit te zoeken, alleen kun je daar beter onze eenvoudige zorgvergelijker voor gebruiken. Je kunt in de filters aangeven wat je wensen zijn, bij wie je de zorg wilt laten uitvoeren en of deze gecontracteerd zijn. Simpel, binnen 30 seconden heb jij een goed overzicht over welke zorgverzekering naadloos aansluit op jouw wensen! Waar wacht je nog op? Ga nu naar de zorgvergelijker en bekijk wat jij kunt besparen voor de zorgverzekering van 2022.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie