Een goedkope zorgverzekering?

goedkope zorgverzekering 2022

We blijven Nederlanders en kunnen altijd lekker zeuren, vooral over de hoogte van de zorgpremie. Wij krijgen dagelijks terug van onze klanten dat ze de zorgverzekering te duur vinden. Op de vraag wat zij willen: “Een goedkope zorgverzekering”.

Maar is dat nou wel verstandig? In dit artikel nemen wij je mee over de voor en nadelen van een goedkope zorgverzekering.

Goedkope zorgverzekering kiezen?

Het behoeft geen hogere wiskunde om te zien dat als je jouw gegevens in onze zorgvergelijker invult, dat je soms best lage zorgpremies ziet staan. Dit zijn voornamelijk de budget en of natura online polissen met een beperkte keuzevrijheid.

Budget of naturapolis

Een budget en of een natura online polis, staan bekend om de beperkte vorm van keuzevrijheid. Zo kan het zijn dat je voor een geplande behandeling soms tientallen kilometers verder pas terecht kunt voor een afspraak. Denk jij van dat maakt mij niet uit en ik ga alsnog naar een zorgverlener bij jou in de buurt? Dat kan je duur komen te staan, hieronder een voorbeeld:

John heeft een ongeluk gehad op het voetbalveld, hij verdraaide zijn knie en voelde iets knappen. Hij ging naar het ziekenhuis dat vlakbij het voetbalveld zat, in dit geval het Franciscus Gasthuis te Rotterdam. De behandeling op de spoedeisende hulp wordt altijd volledig gedekt door de zorgverzekeraar. Echter blijkt hij kniebandletsel te hebben waarvoor hij geopereerd moet worden. Hij besluit de gok te nemen om ook aldaar geopereerd te worden want hij is toch verzekerd? Dat klopt alleen heeft John een budgetpolis waar hij indien hij gebruik maakt van een niet gecontracteerde aanbieder slechts 75% vergoeding krijgt, en dat komt het dus duur te staan zie voorbeeld:

Passantentarief 2021 DBC product 131999102: Operatie aan de kniebanden bij een ziekte van het botspierstelsel: € 4262,28.

John rekent op een vergoeding van 75% van de kosten, kortom hij dient 1065 euro zelf bij te betalen voor de operatie, toch? Nee, ook dat is helaas onjuist want het gaat om 75% van wat jouw zorgverzekeraar een marktconforme prijs vindt. Deze heeft vaak goedkopere prijzen afgesproken met de gecontracteerde ziekenhuizen, dus betalen zij maar 3000 euro voor een dergelijke operatie. Kortom, John krijgt 2250 euro terug van zijn zorgverzekeraar voor de operatie die hij inmiddels heeft ondergaan. Kortom, hij moet zelf 2012,40 euro betalen voor een operatie die hij nodig heeft.

Had hij dit kunnen voorkomen? Jazeker, voor een paar euro extra aan zorgpremie per maand heb je een normale naturapolis of een combinatiepolis welke alle ziekenhuizen hebben gecontracteerd.

Een goedkope zorgverzekering onmogelijk?

Je hebt zojuist kunnen lezen dat een goedkope zorgverzekering uiteindelijk vaak duurkoop is. Dit vanwege de zeer beperkte dekking bij de niet gecontracteerde zorgverleners. Het is veel belangrijker om een zorgverzekering af te sluiten die precies aansluit op jouw wensen.

Juist door vooraf te bedenken welke zorg jij nodig denkt te hebben voor de zorgverzekering van 2022, kun je hierop anticiperen. Schrijf dit op en maak een afweging of je dit wel zou willen verzekeren. Een goed voorbeeld hiervan is de tandartsendekking en de vergoeding voor brillen en lenzen. Deze wegen nagenoeg niet tegen elkaar op en je kunt je afvragen of je dit niet beter zelf kunt betalen daar de kosten vaak net zo hoog zijn als de vergoedingen.

Ben je gezond en ga je nooit naar het ziekenhuis? Dan kun je nog overwegen om het eigen risico van je zorgverzekering te verhogen. Hiermee kun je al snel een korting verkrijgen tot wel 25 euro per maand. Of dit voor jou geschikt is kun je lezen in onze veel gestelde vraag: Het eigen risico verhogen?

Zorgverzekeringen vergelijken

Middels onze zorgvergelijker kun je eenvoudig je zorgverzekering vergelijken. Door een goede analyse te maken van welke zorg jij nodig hebt en of je zorgverleners zijn gecontracteerd, kun jij een goedkope zorgverzekering afsluiten. De prijs zal dan waarschijnlijk niet het goedkoopste zijn, maar het zal uiteindelijk wel het meest voordelige zijn voor je eigen portemonnee in 2022! Benieuwd wat jij gaat betalen? Start dan nu met de zorgpremie vergelijken.

 

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie