Geld besparen op je zorgverzekering?

geld besparen

Net als ieder jaar zien we dat de consumenten veel geld laten liggen bij het switchen naar een andere zorgverzekering. Behoor jij tot de groep die nagenoeg nog nooit een overstap heeft gemaakt? Gefeliciteerd, dan kun je het meeste besparen op je zorgpremie in 2022!

Grote prijsverschillen in de basisverzekering

Ook dit jaar zien we dat er een fors verschil zit in de prijs van de basisverzekering. Even ter verduidelijking, de basisverzekering, ook wel het basispakket genoemd, is hetzelfde bij iedere verzekeraar. Het enige verschil dat er kan zijn is de soort dekking, ofwel de keuzevrijheid en deze bepaalt de hoogte van de premie, en hier kun je dus flink op besparen.

Sterker nog het verschil tussen de goedkoopste en de duurste basisverzekering dit jaar bedraagt meer dan 500 euro! 535,85 euro op jaarbasis om precies te zijn, is het verschil tussen de restitutiepolis van ASR en de naturapolis van Ziezo!

Dit verschil geldt dus enkel op de basisverzekering, heb jij ook nog een aanvullende zorgverzekering? Dan kan het je zelfs nog meer geld opleveren als jij dit jaar een overstap maakt.

Hulp nodig bij het vergelijken?

Heb jij geen idee hoe je moet gaan beginnen met je zorgverzekering vergelijken? Wij helpen je graag een stapje verder.

  1. Bekijk wat je huidige situatie is, schrijf op wat jij denkt volgend jaar nodig te hebben en wat je gaat verwachten qua zorgkosten. Dit kan zijn dat er een operatie in het verschiet zit of wellicht ben je van plan om zwanger te geraken? Maar het kan natuurlijk ook goed zijn dat je niets verwacht! Maar denk hier even goed over na!
  2. Bekijk je huidige polis, wat betaal je nou eigenlijk voor je huidige zorgverzekering? En wat krijg je hiervoor terug? Welke dekking heb je en zit er een aanvullende zorgverzekering bij? Lees ook, welke zorgpolissen zijn er?
  3. Bedenk de hoogte van het eigen risico, ben je gezond en kan het interessant zijn om een korting te verkrijgen bij het verhogen van je eigen risico? Lees ook: eigen risico verhogen ja / nee.
  4. Start met het vergelijken van je zorgverzekering via onze zorgvergelijker
  5. Bekijk de uitkomsten goed, en twijfel je toch of je nog een aanvullende verzekering wenst af te sluiten? Dan kun je eenvoudig via het filter aan de zijkant vergoedingen toevoegen en verwijderen.
  6. Ga jij altijd naar die vaste zorgaanbieder? Bekijk dan gelijk of deze gecontracteerd is door jouw zorgverzekeraar het komende seizoen! Let op, het kan zijn dat nog niet alle contracten bekend zijn bij jouw keuze! Dit kun je dan terugzien in de zoekresultaten.
  7. Stap over en bespaar! Heel eenvoudig, je selecteert de zorgverzekeraar naar keuze en vult op de website van de zorgverzekeraar zelf alle gegevens in! Het mooie ervan, is dat de nieuwe zorgverzekeraar automatisch jouw oude verzekering opzegt! Wel zo makkelijk!

 

Kom je er echt niet uit? Dan kun je tijdens kantoortijden altijd ons kantoor bellen voor hulp bij het overstappen. Ons WFT geschoolde team staat klaar om jou te helpen met het afsluiten van een zorgverzekering op maat!

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie