De zorgpremie van 2023 gaat wederom stijgen.

zorgpremie 2023

De zorgverzekering, zoals deze voor een ieder verplicht is zal ook het komende jaar een stijging doormaken. De zorgpremie 2023 zal uitkomen op 147 euro per maand voor slecht het basispakket van de zorgverzekering. Dit blijkt allemaal uit de voorjaarsnota van het kabinet.

Waarom stijgt de zorgpremie 2023?

Eenvoudig eigenlijk, we kunnen nagenoeg niets opnoemen wat de afgelopen periode goedkoper is geworden. Neem de energiemarkt of de boodschappen, dit geldt ook voor de zorgkosten die alsmaar blijven toenemen. De reden hiervoor is dat de corona voor een achterstand heeft gezorgd, welke ingehaald moet worden, naast dat er ook behandelingen zijn uitgevoerd juist voor de corona patiënten.

Ook zien we de afgelopen jaren dat de kosten voor medicijnen fors aan het stijgen zijn. Dit heeft ermee te maken dat er vaker nieuwere en soms experimentele medicatie versneld wordt toegelaten in het basispakket. Uiteraard wel indien de eerste evidence based onderzoeken naar verwachting zijn uitgekomen. Alleen brengt dit wel veel extra kosten met zich mee.

Wat kun je doen tegen de hoge zorgpremie?

Altijd vergelijken, en dan zeggen we zeker niet dat je de goedkoopste zorgverzekering dient af te sluiten. Integendeel! Je dient juist een zorgverzekering te kiezen die het beste aansluit op jouw wensen van dit moment. Of de kosten die jij gaat verwachten te maken in het komende zorgseizoen. Dit kunnen kleine zaken zijn zoals wat extra fysiotherapie, maar wellicht heeft je kind volgend jaar wel een beugel nodig. Heb jij al gekeken of er orthodontie in je pakket zit? Bij de meeste zorgverzekeraars kent dit pakket namelijk een wachttijd van 1 jaar alvorens je dit kunt gebruiken.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waardoor jij kunt besparen op de zorgverzekering. Wij raden je dan ook aan om vanaf 12 november een goed overzicht te maken van de kosten die jij gaat verwachten in 2023.

Via onze zorgvergelijker kun je eenvoudig je zorgverzekering vergelijken met alle andere aanbieders. Kun jij dan alsnog besparen op je zorgverzekering 2023 Uiteraard houden wij je zo spoedig mogelijk op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekering!

 

 

 

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie