Tweelingpolis en verhoogd eigen risico meest gekozen.

tweelingpolis

Het zorgseizoen loopt weer op zijn einde, tijd voor een analyse van de overstappers. Hier zien wij voornamelijk dat de mensen zijn geswitcht naar een zogeheten “tweelingpolis” en vaak met een verhoogd eigen risico, heb jij geld laten liggen? Dit artikel bevat de analyse van de overstappers en tips voor de zorgverzekering 2023.

Tweelingpolissen in trek

Wat wij vooral zien is dat er een groot deel van de vaak jongere mensen een overstap maken naar een tweelingpolis. Wat is een tweelingpolis nou exact? Dit is een polis die nagenoeg gelijk is aan de standaard polis die de zorgverzekeraar aanbiedt, alleen is er vaak een kleine aanpassing. Dit kan zijn een mindere dekking, minder hoge vergoedingen of dat alles digitaal geregeld moet zijn. Het nadeel van deze polis is dus dat je vaak meer kosten moet maken indien de zorgverlener niet is gecontracteerd. Het is dus zorg dit goed te controleren alvorens jij dit jaar gebruik maakt van die zorgverlener!

De toename van polissen, staat geheel haaks in de lijn die de overheid jaren geleden onder toenmalig minister Schippers heeft opgezet. Daar pleitte zij voor een transparantere markt, wat nu zeker niet het geval is. Maar wie betaald dan die tweelingpolis, want hij is vaak stukken goedkoper dan de “normale” polis? Dat zijn juist de vaak oudere mensen, die blijven zitten, stappen nooit over en zijn nu de dupe van hun eigen angst om te switchen.

Wij van ZorgverzekeringWijzer proberen deze groep al jaren aan het switchen te krijgen. Echter blijkt uit de analyse van de gegevens dat ook dit jaar weer de groep tussen de 18 en 40 jaar het meeste is geswitcht. Erg jammer, want juist de groepen daarboven laten veel geld liggen! Met onze handige zorgvergelijker kun je dan ook eenvoudig je zorgverzekering vergelijken voor 2023! Wellicht de tip alvast voor het komende jaar!

Eigen risico verhogen?

Ook zien we dat de consumenten dit jaar vaker kiezen voor het verhogen van het eigen risico. Dit is een goede zaak, indien je deze financiële tegenvaller kunt opvangen indien noodzakelijk. Je kunt namelijk per persoon een besparing realiseren van 250 euro op jaarbasis. Doe je dit samen met een partner, en een van de twee heeft de pech wat te mankeren. Dan ben je dus enkel het geld kwijt dat je daadwerkelijk al kwijt had geweest aan de polis zonder korting. Wil je weten of het voor jou handig is, bekijk dan ons artikel het eigen risico verhogen.

Verder hopen wij dat jullie een fijne kerst en oud en nieuw hebben gehad de afgelopen dagen en dat we een mooi en gezond 2022 tegemoet gaan!

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie