Van goedkoop tot duur! 400 euro verschil voor dezelfde zorgverzekering!

goedkoope zorgverzekering

We zien dit jaar een enorm verschil van 400 euro tussen de goedkoopste zorgverzekering van dit jaar en de duurste, hoe is dat mogelijk?

Ieder jaar zien we forse verschillen in de prijzen van de zorgverzekeringen en we krijgen dan ook met regelmaat de vraag hoe dit mogelijk is. In dit artikel zullen we je de verschillen uitleggen hoe de prijzen tot stand komen en waar jij extra op kunt letten.

De basisverzekering

Iedere Nederlander is verplicht tot het afsluiten van een basisverzekering, de goedkoopste zorgverzekering is op dit moment van Zekur en deze kost 122,95 euro per maand. De duurste basisverzekering is van ASR en korst 156,50 per maand. Een verschil van 402,60 op jaarbasis is dan de rekensom tussen deze “basisverzekeringen”.

De inhoud van deze pakketten is geheel gelijk, dit wordt namelijk jaarlijks door de overheid vastgesteld. Deze voegen soms behandelingen of medicijnen toe en halen deze er ook weer uit op het moment dat dit geen toevoeging meer kan zijn als “basis”.

Hoe komt het prijsverschil tot stand?

Dit heeft voornamelijk te maken met de dekking van de basisverzekering, dit wil zeggen waar kun jij terecht voor zorg als jij dit pakket hebt gekozen?

Als we kijken naar de verzekering van Zekur, dan betreft dit een zogeheten online budgetpolis. Ofwel je dient alles online te regelen en kunt voor behandelingen slechts naar een aantal gecontracteerde ziekenhuizen en / of zorgverleners. Ga jij alsnog naar een andere (niet gecontracteerde) zorgverlener of aanbieder. Dan kan het zo zijn dat jij 65% van het marktconforme tarief vergoed krijgt van de verzekeraar. Let op het marktconforme tarief ligt vaak lager dan het tarief dat jij moet betalen als je hier gebruik van maakt. Voor bepaalde operaties kan dit dus in de duizenden euro’s oplopen.

Kies jij voor een combinatie of een restitutie polis, dan loop je dit risico dus niet daar alle ziekenhuizen hier voor 100% uit de vergoedingen komen!!

Kijken we naar ASR dan is dit een restitutiepolis, een van de weinige die nog over is daar deze steeds schaarser zijn. Puur voor de reden dat zij alle zorgverleners met 100% vergoeding uitkeren.

Ook zijn er factoren van aanvullende dekkingen en verzekeringen en extra’s die hier nog een rol spelen die je kunt afsluiten als aanvulling op het basispakket. Kortom de meer services jij wenst en verwacht des te hoger de prijs voor het basispakket kan zijn.

Toch zijn er goedkopere alternatieven waarbij jij zonder zorgen naar het ziekenhuis kunt gaan en gebruik kunt maken van de wensen die jij op dit moment schetst voor de zorgverzekering 2023. Maak gebruik van de zorgvergelijker en bepaal wat jij nodig hebt en zie wat jij kunt besparen op je zorgverzekering!

Klik hier om direct naar de zorgvergelijker te gaan, en bespaar snel!

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie