Wanneer ontvang je de nieuwe zorgpas (2022)

zorgpas 2022

Heb je de afgelopen periode een zorgverzekering afgesloten via ZorgverzekeringWijzer? Dan krijg je binnen twee weken bericht van je zorgverzekeraar of je bent geaccepteerd, of dat ze nog aanvullende vragen hebben voor je (aanvullende) zorgverzekering. In de praktijk blijkt dit binnen enkele dagen al op de mat of in de email te belanden. Ben je geaccepteerd? Dan ontvang je vanzelf via de app of een daadwerkelijke zorgpas 2022 op de mat.

Nieuwe zorgpas 2022?

Zodra je het bericht van je verzekeraar hebt ontvangen, ben je dus gewoon verzekerd. Je hoeft je geen zorgen te maken dat indien je in de tussentijd gebruik maakt van zorg, dit niet gedekt is. De zorgverleners maken namelijk gebruik van je BSN nummer om je verzekering te controleren. Dit nummer zit in een beveiligd systeem (VeCoZo) waarin de zorgverleners je polis controleren. De zorgperiode is voor de zorgverzekeraars altijd een erg hectische periode. Dit neemt toe op het moment dat er veel verzekerden naar dezelfde maatschappij overstappen, het kan dan voorkomen dat de zorgpas even op zich laat wachten. Wees dus gerust, jouw zorgverlener ziet ten alle tijden de meest actuele gegevens.

Digitale zorgpas

Steeds meer verzekeraars werken tegenwoordig met een digitale zorgpas, deze ontvang je dan ook per email. Je kunt altijd inloggen in de app of de website van de zorgverzekeraar, waar je deze digitale zorgpas kunt terugvinden. Indien gewenst kun je deze dus via de app tonen aan de zorgverlener.

Zorgpas verloren?

Ben je de zorgpas 2022 verloren of kwijtgeraakt bij een diefstal? Dan kun je het beste telefonisch contact opnemen met je zorgverzekeraar. Deze zullen binnen enkele weken een nieuwe pas naar je toesturen.

Op vakantie naar het buitenland?

In een aantal landen is het verplicht om deze pas mee te nemen, het gaat dan vooral om de achterzijde van de zorgpas. Dit noemt men de EHIC kaart. Hiermee ben je in de meeste Europese landen verzekerd voor zorg en hoef je dit vaak niet voor te schieten.  Let op dit geldt vaak niet voor privé klinieken, waar je in het buitenland vaak ongemerkt snel gebruik van maakt. Voor meer informatie over deze kaart lees je ons artikel over de EHIC kaart.

Ben je nog niet geswitcht naar een nieuwe zorgverzekering en wil je jouw zorgverzekering vergelijken? Doe dat dan nog snel! Stap over en bespaar.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie