Zorgtoeslag stijgt voor zorgverzekering 2023

zorgtoeslag 2023

De zorgtoeslag, een belangrijk onderdeel voor veel mensen om de zorgverzekering te kunnen betalen, stijgt volgend jaar met 412 euro op jaarbasis, ofwel 34 euro per maand weet RTL te melden op basis van bronnen vanuit Den Haag.

Waarom stijgt de zorgtoeslag?

De zorgtoeslag stijgt doordat het kabinet een groot pakket van maatregelen heeft om het verlies van de koopkracht te beperken op de Nederlanders. Dit werd vorige week publiekelijk gemaakt nadat meerdere bronnen dit hebben uitgelekt.

Dit is ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat meerdere Nederlanders de zorgpremie op tijd kunnen betalen daar de verwachting is dat deze ook fors gaat stijgen het komende jaar. De verwachtingen op dit moment is dat de prijs van de basisverzekering stijgt met 20 euro per maand. Echter is het nog even afwachten wat dit bedrag daadwerkelijk zal zijn en dat weten we over twee weken.

Wil je weten wanneer je hier recht op hebt en wat de vergoedingen zijn: Zorgtoeslag 2023

Prinsjesdag en hoe verder?

20 september is het Prinsjesdag, op deze dag komen alle daadwerkelijke cijfers naar buiten over alle toeslagen en premies. Let wel dit is de nominale zorgpremie, ofwel de premies waar de zorgverzekeraars mee gaan rekenen. Wat uiteindelijk de daadwerkelijke premie gaat worden is afhankelijk van de zorgverzekeraars zelf.

Dit heeft er dan ook weer mee te maken, hoe zij de markt inschatten en hoeveel reserves zij nog kunnen inzetten. We weten dat de verzekeraars de afgelopen jaren al fors hebben gesnoept vanuit deze potjes om de premie betaalbaar te houden. Echter hebben zij ook aan bepaalde eisen te voldoen vanuit de Europese Unie om voldoende geld op de bank te houden zodat zij niet omvallen in tijden van financiële crisissen.

DSW zal naar verwachting 27 september traditioneel met de eerste zorgpremie naar buiten komen. Daarna zien we altijd een kleine radiostilte en zullen bij mondjesmaat tot uiteindelijk 12 november alle premies bekend worden. Vanaf dat moment kun je weer gebruik maken van de zorgvergelijker en je zorgverzekering vergelijken.

Waarom je zorgverzekering vergelijken?

Ieder jaar worden de premies duurder, maar ook de pakketten veranderen continu. Zo kan het zijn dat jij denkt dat je een goede verzekering in je bezit hebt terwijl deze al geruime tijd niet meer aansluit op de wensen van dit moment.

Want is het nog wel rendabel om een verzekering voor je tandarts te hebben als je eigenlijk maar tweemaal per jaar op controle gaat? Komende weken nemen we je mee in de wereld van het vergelijken en zetten we alles voor jou op een rijtje! Wil je niets missen, blijf ons dan volgen zowel via de website als op social media.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie