Zorgverzekering vergelijken: Tot wanneer kan dit?

Zorgverzekering vergelijken

Je zorgverzekering vergelijken, kan in principe tot 31 januari maar dan moet je wel zelf je zorgverzekering opzeggen. Wie dit niet zelf opzegt voor 1 januari kan geen nieuwe polis meer kiezen voor de zorgverzekering van 2023.  Doe je verder niets, dan dien je dus voor 31 december een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Doe je dat direct via onze website? Dan zorgen wij ervoor dat je huidige verzekeraar, de oude zorgverzekering stopzet.

Waar kan je op letten tijdens het vergelijken van je zorgverzekering?

Via de zorgvergelijker van ZorgverzekeringWijzer kan je eenvoudig je zorgverzekering vergelijken, uiteraard echt onafhankelijk! Door de selectie aan te passen aan je persoonlijke situatie waar je ook kan selecteren van welk ziekenhuis of welke fysiotherapeut je gebruikt maakt komt er een advies uit welke het beste past bij de door jezelf ingegeven selecties.

We hebben geen glazen bol, echter kunnen we vaak al wel inschatten welke zorg er volgend jaar noodzakelijk is. Komt er een operatie aan die al uitgesteld is of wellicht ga je bevallen in 2022? Dat zijn enkele punten waar je nu al op in kan spelen om op die manier te besparen op je zorgpremie.

Ben je gezond, en verwacht je geen zorgkosten? Dan kan het lucratief zijn om je eigen risico te verhogen met een vrijwillig eigen risico van € 500,- op jaarbasis. Op die manier kan je tot wel 250 euro per jaar besparen op je zorgpremie, het is wel handig om dit geld achter de hand te hebben indien je wel ineens zorgkosten gaat maken.

Let op je keuzevrijheid! Maak je gebruik van zorg let er dan op dat je kiest voor keuzevrijheid! Niets is zo vervelend als het hebben van een budget of naturapolis en dat je straks doordat de verzekeraar niet gecontracteerd is aan de zorgverlener je zelf een enorm bedrag moet bijbetalen, dit weegt vaak niet op tegen de kosten van een combinatie of restitutiepolis. Meer weten over de verschillen tussen de polissen lees dan ons artikel: wat is het verschil tussen alle polissen! 

Veel consumenten zitten al jaren vastgeroest bij hun zorgverzekeraar, juist voor die consumenten kan het een enorme besparing zijn om te starten met de zorgpremie vergelijken. Veelal zijn zij in het bezit van een zorgverzekering met onnodige extra’s uit het verleden.  Dergelijke aanvullende pakketten schrappen kan een groot verschil maken in wat je gaat betalen straks voor de zorgverzekering 2023.

Bekijk gerust de zorgvergelijker, stapt u over via ZorgverzekeringWijzer dan is de prijs altijd gelijk of lager dan bij de zorgverzekeraar zelf!

Klik hier om te starten met de zorgverzekering vergelijken.

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie