Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

ziekenhuizen waarschuwen budgetpolissen

Ziekenhuizen in Noord Holland waarschuwen voor goedkope zorgverzekering.

13 dec 2013

Verschillende ziekenhuizen in de regio Noord-Holland gaan patiënten waarschuwen voor de risico’s van de goedkope zorgverzekeringen op dit moment (budgetpolis). Dat bleek uit een onderzoek van RTV Noord-Holland langs de ziekenhuizen in de regio. De laatste weken is deze polis al meer negatief in het nieuws gekomen door verontrustende berichten dat de dekking van deze verzekering onder de maat zou zijn. 

Budgetpolis

Dit jaar is er veel opspraak van huisartsen en ziekenhuizen omtrent de goedkope zorgverzekering en dan met name de budgetpolis van enkele zorgverzekeraars. In eerdere berichtgeving hebben wij van zorgverzekeringwijzer.nl ook de risico’s van deze polis benadrukt. Even een kort resumé; Een budgetpolis betreft een zeer goedkope zorgverzekering welke start vanaf zestig euro per maand, voor deze polis geldt geen keuzevrijheid er zijn zelfs polissen waarbij u maar in tien ziekenhuizen terecht kunt voor bepaalde aandoeningen.  De kosten voor u als consument kunnen daarom enorm toenemen indien u gebruik maakt van zorgaanbieders met wie uw zorgverzekering geen contract heeft afgesloten.

 

Acties van de ziekenhuizen

De ziekenhuizen hebben aangegeven dat ze informatie willen verstrekken aan de consumenten middels: websites, flyers en instructiebordjes. Dit om de patiënten te waarschuwen op hun polisvoorwaarden en de bijbehorende kosten die voor de rekening van de patiënt kunnen komen.

Eerder deze week kwamen er al berichten van de huisartsen, deze gaven aan dat ze geen rekening gaan houden met het verwijzen van de patiënten naar zorgverleners. Ze zijn geen verzekeringsagenten en willen dat ook niet zijn. Volgens de huisartsen is dit vooral een negatieve factor van de marktwering waar we gezamenlijk voor gekozen hebben.

 

Hoe kiest u een goedkope zorgverzekering?

Wellicht dekt deze titel niet de lading, het is namelijk verstandig om te kijken naar de inhoud van het pakket van uw zorgverzekering, daarna komt de prijs kijken. Als u verzekerd wilt zijn van zorg waar u vrij bent om te gaan waar u wilt en dat dit volledig vergoed gaat worden dan kiest u in de zorgvergelijker voor keuzevrijheid. De pakketten die dan getoond worden bieden de mogelijkheid om wel overal zorg te krijgen. Heeft u al gekeken of u kunt besparen op uw zorgverzekering in 2014? Bekijk dan snel de zorgvergelijker van zorgverzekeringwijzer.nl 

Bron: RTV Noord-Holland

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.