Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

nationaal zorgfonds en eigen risico zorgverzekering

Eigen risico weg of Nationaal zorgfonds?

5 sep 2016

Het verkiezingsprogramma van de politieke partijen voor de verkiezingen in 2017 komen mondjesmaat naar buiten en dan zien we dat de ene partij de anderen soms flink verbazen. Wat is er tot nu toe bekend en wat gaan we verwachten?

 

Eigen risico  van de zorgverzekering afschaffen?

GroenLinks geeft aan dat ze wat voelen voor de afschaffing van het verplichte eigen risico van de zorgverzekering. Een kostenplaatje waar 3,7 miljard mee is gemoeid, zou vervolgens via hogere belastingen op onder andere het vermogen weer terug moeten stromen bij de regering. GroenLinks staat hier overigens niet alleen in, ook de SP, PVV en de 50plus partij zouden dit graag afschaffen.

De verwachting van het wettelijk verplichte eigen risico 2017 is dat deze stijgt naar de € 400,- per persoon. Dit zal binnen twee weken naar buiten worden gebracht tijdens de zorgnota op prinsjesdag.

Bekijk wat de actuele hoogte van het eigen risico op dit moment is en hoe u hier eventueel op kunt besparen bij het afsluiten van de zorgverzekering.

Een Nationaal Zorgfonds, meesterzet of slecht idee?

De SP zou het nog drastischer willen aanpakken en deze zouden zelfs het hele zorgstelsel willen omgooien. Al eerder is bekend geworden dat een dergelijke verandering van het huidige systeem de Nederlandse burgers 18 miljard euro gaat kosten.

Het zijn niet alleen de kosten waar de experts kritisch over zijn of het wel of niet een goede beslissing zou zijn. De kwaliteit van de zorg zou hier ook een stap terug maken en de marktwering in de zorg zal helemaal verdwijnen. Of we dan uiteindelijk beter af zijn met een nationaal zorgfonds is dus maar de vraag, veel consumenten (meer dan 100.000) hebben al steunbetuigingen getekend over een dergelijke wijziging van het huidige zorgsysteem.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekeringen? Blijf ons volgens zowel op social media als op onze website, u kunt zich tevens rechtsonder inschrijven voor het zorgpremie alarm zodat u automatisch een email krijgt indien alle prijzen van de nieuwe polissen van de zorgverzekeraars bekend zijn geworden. 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.