Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

IZA en IZZ zorgpremie 2015

IZA en IZZ zorgpremies 2015 stijgen mee.

10 nov 2014

Zowel de zorgpremie van zorgverzekeraar IZA als IZZ hebben een stijging doorgemaakt. Dit ligt geheel in de lijn der verwachting, gezien het UMC ook al een stijging heeft laten zien in de zorgpremie 2015. 

De wijzigingen van de zorgpremies:

  • IZA gezond samen naturapolis: van € 85,15 naar € 92,60 per maand
  • IZA gezond samen restitutiepolis: van € 88,15 Naar € 95,76 per maand
  • IZZ  naturapolis van € 92,77 naar € 92,95 per maand
  • IZZ restitutiepolis van € 94,27 naar € 96,96 per maand

Voor een uitgebreid overzicht van de veranderingen kunt u terecht op de pagina IZZ zorgverzekering 2015 en IZA zorgverzekering 2015

Dit is een minimale stijging van de IZZ naturapolis, maar de overige polissen laten toch een stijging zien van minimaal 25 euro op jaarbasis. We wachten nu nog op VGZ. Dit is de hoofdverzekeraar van deze coöperatie. Gaan zij het voorbeeld volgen van de IZZ naturapolis door een kleine verhoging van de premie door te voeren of knalt de premie straks het dak uit?

Waar blijven de zorgpremies 2015?

Vorig jaar was er al bijna een meerderheid van de zorgpremies bekend op deze datum. Op het moment lijken de zorgverzekeraars allemaal de kat uit de boom te kijken naar wat de concurrentie aan het doen is. Recentelijk sprak de directeur van DSW dhr. Oomen zich uit over de schandalige situatie die is ontstaan. DSW maakt 6 weken geleden haar premie al bekend en volgens hen kunnen de andere verzekeraars dit ook veel sneller doen dan hoe dit op het moment gaat. Het blijft dus nog even speculeren over de prijzen van de grote zorgverzekeraars, maar we verwachten de komende week veel bekendmakingen. De zorgverzekeraas hebben uiterlijk tot 19 november 2014 om de zorgpremie 2015 bekend te maken, dit is wettelijk zo geregeld. Dit jaar een uitzondering voor Anno12, welke een nieuwe speler op de markt is en daarom nog een week uitstel krijgt om zo een goede positie op de markt te kunnen verkrijgen.

Bent u benieuwd wanneer alles bekend is? Schrijft u zich dan in voor het zorgpremie alarm en wij mailen u direct wanneer u kunt starten met het vergelijken van de zorgpremie!

 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Beste Maurice, De prijzen die wij tonen zijn de prijzen inclusief collectiviteitskorting, zo ook de prijs van vorig jaar, anders had het zeker een aanzienlijke stijging geweest.

Door Zorgverzekeringwijzer op 10 nov 2014

volgens IZZ zelf stijgen zij naar: De premiegrondslag bedraagt € 103,28 voor de IZZ Basisverzekering Variant Natura en € 107,72 voor de IZZ Basisverzekering Variant Restitutie. U verward premie met en zonder collectieve korting met elkaar! Dat is dus meer dan 10% vind ik aanzienlijk.

Door Maurice op 10 nov 2014

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.