Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

1 miljoen overstappers 2014

1 miljoen overstappers dit jaar

20 dec 2013

In tegenstelling tot vele andere onderzoeken komt een onderzoek van onderzoeksbureau Nivel voor Unive en VGZ vandaag naar buiten dat 5,5% van de Nederlanders een overstap naar een nieuwe zorgverzekering zal gaan maken. Afgelopen jaar was dit 7,2 % (1,2 miljoen).

In de media zijn recentelijk veel publicaties geweest over de verwachtingen van het aantal Nederlanders dat zou overstappen van zorgverzekering. De meeste bronnen van deze media zijn vergelijkingssites geweest en dat is in dit onderzoek niet het geval. Dat zou mogelijk het verschil in de uitkomsten van de onderzoeken geweest kunnen zijn.

Bij Unive en VGZ zien ze een lichte daling in de afname van de aanvullende pakketten en dat een stijging van het eigen risico te verwaarlozen is.

Een daling dus volgens het onderzoeksbureau, dit kan tevens veroorzaakt worden door de dalingen van de zorgpremie. Vele consumenten hebben aangegeven blij te zijn met de daling en hierdoor dit jaar geen overstap te willen maken. Echter is dit een foute gedachte want er valt nog veel meer te halen voor de zorgverzekering van 2014!

De overstapperiode

Het is inmiddels al meer dan een maand mogelijk om te switchen van zorgverzekering, echter een derde van het aantal consumenten stapt pas over op het laatste moment. De verwachting voor komende periode is dan ook dat 300.000 Nederlanders een overstap zullen gaan maken.

Heeft u al bekeken of u kunt besparen op uw zorgverzekering? Bekijk het snel door gebruik te maken van de zorgvergelijker, uw zorgverzekering vergelijken kan eenvoudig en snel op zorgverzekeringwijzer.nl 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.