Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

wanbetalers zorgverzekering

340.000 Nederlanders betalen geen zorgpremie.

8 okt 2014

Het aantal Nederlanders  dat geen zorgpremie betaald is gestegen tot 340.000 consumenten. Vorig jaar was dit nog 319.000 consumenten, en het jaar daarvoor 300.000 consumenten. Er lijkt dus een structureel probleem te ontstaan rondom de betalingen van de zorgverzekering. Minister Schippers geeft aan dat dit een onwenselijke situatie is maar dat het percentage wanbetalers gelijk blijft aan de tijd van het zorgverzekeringstelsel.

650.000 consumenten hebben betalingsproblemen

Er is ook nog een groep van ruim 650.000 consumenten welke de zorgpremie deels niet meer kan betalen en hier problemen mee hebben. Dit hopen de consumenten nog met de zorgverzekeraar zelf op te lossen door middel van betalingsregelingen.

Wanbetalersregeling

Is het verstandig om geen zorgpremie te betalen? Nee, dat is het zeker niet want vroeg of laat kan je een boete verwachten van het Zorginstituut. Tevens zal je worden aangesloten bij een verzekering waar je een hogere premie voor dient te betalen en je kan niet overstappen naar een andere zorgverzekering. Je zorgpremie zal vervolgens automatisch van je inkomsten worden afgehouden of dit van je toeslagen of uitkering is dat maakt niet uit ze nemen het zowieso van je af. Lees uitgebreid hoe dit in zijn werk zit op de pagina: Wat als ik mijn zorgverzekering niet kan betalen

Zorgpremie vergelijken

Wat wel verstandig is om je huidige polis onder de loep te nemen. Een budgetpolis kan bijvoorbeeld veel extra kosten met zich meebrengen omdat u dan niet gebruik kan maken van alle zorg in Nederland, doet u dit wel dan betaald u daar zelf extra geld voor. Een dergelijke premie scheelt enkele euro’s met een “keuzevrije” zorgverzekering. U kunt in de vergelijker aangeven dat u keuzevrijheid wilt zodat deze zorgverzekeraars niet in de zorgvergelijker terug zullen komen. Ook kan het raadzaam zijn om eens te kijken naar welke zorg u nou echt nodig heeft, vaak zitten er een aantal opties in de polissen waar u nooit (meer) gebruik van maakt, denk aan orthodontie of een verhoogde brillen of lenzen vergoeding. 

Bron: Rijksoverheid

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.