Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgtoeslag verdwijnt

350.000 Nederlanders verliezen zorgtoeslag

23 sep 2014

Voor 350.000 Nederlanders is het afgelopen met de zorgtoeslag in 2015. Mensen met een meerpersoonshuishouden en een bruto jaarinkomen van meer dan 33.500 euro per jaar worden voornamelijk geraakt hierdoor. De eenpersoonshuishoudens verliezen de zorgtoeslag al bij 26.500 euro bruto per jaar. Eerst konden zij nog 450 euro per jaar ontvangen. Echter zal dit dus in 2015 gaan verdwijnen. 

Voor de minima is de nieuwe regeling een meevaller. Alleenstaande krijgen 45 euro extra per jaar en bij een (echt)paar is dit zelfs tot 90 euro per jaar. Als je het maximale krijgt kan dit oplopen tot 1871 euro per jaar. 

Zorgpremie vergelijken

Deze besparing levert de regering honderden miljoenen euro’s op, maar wat gaat er voor u veranderen? U ontvangt straks mogelijk een aanzienlijk bedrag minder voor het betalen van uw zorgverzekering. Het is dus belangrijk om uw zorgverzekering goed te vergelijken en te kijken of deze aansluit bij uw levensstijl. Hiermee voorkomt u dat u straks vele honderden euro’s extra aan zorgkosten kwijt bent. Wellicht komt u na het vergelijken uit bij een goedkopere zorgverzekering dan waar u nu bij bent aangesloten.

Geen zorgverzekering afsluiten?

Het is erg raadzaam om dit wel te doen. Dit gezien er anders alleen maar meer financiële problemen kunnen ontstaan op de lange termijn, lees het hele artikel in onze veelgestelde vragen over de zorgverzekeringen. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.