Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgpolissen 2017

Aantal polissen voor de basiverzekering nemen af.

3 feb 2016

Het aantal polissen voor de basisverzekering is verplicht voor iedereen in Nederland. Daar waar de keuzestress al toeneemt bij een aantal verzekeringen zijn er voor de zorgverzekeringen maar liefst 60 op dit moment. Bedenk dan dat er vorig jaar nog 71 waren waardoor dit aantal al flink is gedaald, de verwachting is dan ook dat de zorgverzekeraars voor de zorgverzekering van 2017 dit aantal nog meer laten dalen. Geheel opmerkelijk is deze transitie niet, minister Schippers riep vorig jaar al op om het voor de consument makkelijker te maken om te kiezen voor een zorgverzekering en het aantal labels te minderen.

Minder budgetpolissen

Van de 17 budgetpolissen die we hadden in 2015 ofwel de polissen met de zeer beperkte voorwaarden en / of keuzevrijheid zijn er nu nog slechts 12 over.  Een goed begin maar ZorgverzekeringWijzer heeft al eerder opgeroepen dat deze polissen geheel zouden moeten verdwijnen, lees daarvoor ons uitgebreide artikel met de negatieve punten van een budgetpolis: Verbied de budgetpolis. En als u zich afvraagt wat een budgetpolis is, leest u wat is een budgetpolis.

Aanvullende keuzes en tandverzekeringen

Zoals de basisverzekering verplicht is zijn deze twee onderdelen, de aanvullende verzekering en de tandverzekering vrijwillig af te sluiten. De verzekeraars bieden dan ook gemiddeld 4,5 aanvullende en 2,4 tandartsverzekeringen aan bij de consument. Niet gek dus dat de consument door de bomen het bos niet meer kan zien.

Zorgverzekering eenvoudig vergelijken?

Gelukkig hebben wij alle zorgverzekeringen al voor u in kaart gebracht en ontvangen wij de gegevens direct van de zorgverzekeraars zelf. Hierdoor zijn alle prijzen actueel en u kunt tevens gebruik maken van een van de vele kortingen die u kunt gebruiken indien u gebruikt maakt van onze zorgvergelijker. Direct starten met uw zorgpremie vergelijken

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.