Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Wanbetalers zorgverzekering

Aantal wanbetalers van de zorgverzekering neemt iets af.

6 aug 2015

De verzekeraars hebben in het tweede kwartaal “slechts” 25377 klanten als wanbetaler aangemeld bij het Zorginstituut Nederland. Daar komt uit dat Rotterdam koploper is met het aantal nieuwe meldingen. Dit blijkt uit cijfers die dataplatform Localfocus heeft opgevraagd bij het Zorginstituut Nederland.

Wanneer ben je een wanbetaler?

Je bent pas een wanbetaler als je langer dan zes maanden geen zorgpremie heeft betaald aan de zorgverzekeraar, maar dan begint de ellende dan ook pas echt! Je wordt na die zes maanden aangemeld bij het Zorginstituut Nederland welke op alle mogelijke manieren de zorgpremie van je gaat innen, desnoods laten ze beslag leggen op je inkomsten, ook al is dit een minimale uitkering. De prijs die je dan gaat betalen ligt 30% hoger dan de normale zorgpremie. En uiteraard dien je ook het bedrag wat je niet hebt (kunnen) betalen ook nog in vordering gebracht.

Hoe kun je dit voorkomen?

Neem tijdig contact op met je zorgverzekeraar indien er problemen met betalingen voordoen. Dit kan zijn door een eigen rekening nota welke plots op de deurmat valt. Verzekeraars willen je hierbij graag helpen, en hebben hier diverse regelingen voor om dit te voorkomen dat je als “wanbetaler” wordt ingeschreven.

Kun je overstappen van zorgverzekering als “wanbetaler”?

Nee, dit is niet mogelijk pas na het aflossen van al je schulden kan je, indien dit in de overstapperiode zou vallen, pas weer overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Let wel deze zorgverzekeraar heeft het recht om je te weigeren op gronde van de betalingsachterstanden voor aanvullende polissen. Kortom, je wordt er niet beter van door de “verplichte” zorgverzekering niet te betalen, het is geen oplossing om te kunnen besparen.

Op de hoogte blijven van alle recente ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekeringen? Blijf ons volgen zowel op social media als op de website! 

  

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.