Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Aanvullende zorgverzekering minder populair bij Nederlanders

Aanvullende zorgverzekering minder populair bij Nederlanders

15 aug 2013

Een aanvullende zorgverzekering is het afgelopen jaar minder populair geworden bij Nederlanders. Daarnaast is het ook zo dat Nederlanders steeds vaker voor meer eigen risico kiezen om zo hun maandelijkse premie zo laag mogelijk te houden. De wijzijgingen in het gedrag van zorgverzekerden baart de zorgverzekeraars zorgen omdat zij nu hun winsten zien dalen.

De conclusie dat Nederlanders vaker een aanvullende zorgverzekering aan hun neus voorbij gaan wordt getrokken op basis van de halfjaar resultaten van zorgverzekeringsgroep Achmea. De zorgverzekeraar die onder meerdere namen fungeert zag haar bruto winst met 23% dalen tot een bedrag van 152 miljoen euro.

Toen het nieuwe zorgstelsel voor het eerst werd doorgevoerd, kozen nog negen op de tien Nederlanders voor een aanvullend pakket. Inmiddels is dit aantal afgezakt naar ongeveer acht op de tien Nederlanders. Het overgrote deel van de Nederlanders kiest echter nog steeds voor een aanvullend pakket. Toch is het te merken in de cijfers dat het aanvullend pakket langzaam niet meer een standaard keuze wordt.

In totaal werden er dit jaar volgens het NZa 400.000 minder aanvullende verzekeringen afgesloten. Een ander probleem voor zorgverzekeraars is het feit dat dankzij internetvergelijkingssites steeds meer Nederlanders de tijd nemen om uit te zoeken of overstappen geld bespaard. In de meeste gevallen krijgen nieuwe klanten veel korting bij het afsluiten van een zorgverzekering. Nu Nederlanders hiervan beter op de hoogte zijn, maken zij hier ook steeds vaker gebruik van.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.