Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgverzekeraars investeren

Achmea en Menzis investeren 60 miljoen in zorginnovatie

14 feb 2014

Zorgverzekeraars Achmea en Menzis hebben samen een bedrag van maar liefst 60 miljoen euro opzij gelegd voor zorginnovatie. De zorgverzekeraars hebben als doelstelling de kosten binnen de zorg te drukken en dit is niet mogelijk zonder innovaties. Door te innoveren kunnen processen ontwikkeld worden die ervoor zorgen dat er minder geld en tijd per behandeling nodig is.

De investering werd door Clemens van Blitterswijk, hoogleraar aan de Universiteit Twente en tevens de man achter het LSP-Health Economics Fund, tijdens het Innovation for Health congres bekend gemaakt. De 60 miljoen euro die de zorgverzekeraars gezamenlijk investeren zullen naar dit fonds gaan.

Achmea

Het is niet de eerste keer dat Achmea een flinke som geld opzij legt voor dergelijke investeringen. Twee jaar geleden trok Achmea zelf al 50 miljoen euro uit voor het fonds. Daarbij stelde Achmea wel een aantal eisen. De investeringen moeten ingezet worden om de kosten in de zorg te beperken.

LSP-Health Economics Fund

Van Blitterswijk gaf tijdens het congres een voorbeeld van hoe het fonds ingezet kan worden om kosten binnen de zorg te beperken. Zo heeft het fonds een nieuwe methode ontwikkeld voor het behandelen van botfracturen. Dankzij deze methode kunnen patiënten eerder naar huis. Uit de gegevens van de database van Achmea blijkt dat dankzij deze innovatieve behandelingsmethode op jaarbasis 5 miljoen euro bespaard kan worden indien deze behandeling op één van de vijf patiënten toegepast kan worden.

Het doel van het fonds is om de 60 miljoen uit te breiden naar 100 miljoen. Van Blitterswijk verzoekt niet alleen zorgverzekeraars maar ook private partijen om een bijdrage te leveren. 

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.