Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

gezamenlijke inkoop van zorg

Achmea pleit voor gezamenlijke inkoop door ziekenhuizen

1 okt 2013

Zorgverzekeraar Achmea is een groot voorstander van het gezamenlijk inkopen van zorg door ziekenhuizen. Volgens de zorgverzekeraar kan op dit vlak behoorlijk veel geld bespaard worden. Achmea geeft aan dat zij verwachten dat ziekenhuizen een aantal miljoen extra kunnen besparen wanneer zij gezamenlijk en niet individueel inkopen.

De situatie nu is dat ieder ziekenhuis haar eigen leveranciers kiest en apart geneesmiddelen, hulpmiddelen en andere relevante zaken inkoopt. Zoals met veel zaken het geval is, geldt ook hier dat des te hoger de afname, des te lager de stukprijs. Juist daarom is zorgverzekeraar Achmea van mening dat ziekenhuizen hun krachten moeten bundelen om in de toekomst samen een betere prijs te bedingen voor alle benodigdheden.

Hoeveel er precies bespaart kan worden door de inkoop gezamenlijk te organiseren, is niet bekend. Achmea heeft geen concrete cijfers over de huidige tarieven die ziekenhuizen betalen voor geneesmiddelen en andere benodigdheden. De zorgverzekeraar gaat er echter vanuit dat ziekenhuizen momenteel te veel betalen en dat door over te schakelen naar een collectief inkoopproces een hoop geld bespaard kan worden.

Achmea zet haar stelling kracht bij door te verwijzen naar de aanpak van ziekenhuizen in het buitenland. Daar is het namelijk al de standaard dat de inkoop door ziekenhuizen collectief geregeld wordt. De zorgverzekeraar wil nu om de tafel gaan zitten met ziekenhuizen om te bepalen hoeveel men momenteel betaald en hoeveel er precies bespaard kan worden.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.