Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Achmea zorgverzekering

Achmea scherpt inkoop zorg aan.

27 apr 2013

Ziekenhuizen die niet de gewenste kwaliteit leveren die verwacht mag worden, laat Achmea voortaan links liggen. De zorgverzekeraar presenteerde deze week de zorginkoopspecificaties aan diverse ziekenhuizen door heel het land. 

De aangescherpte inkoopeisen, zoals onder meer hartkwalen, beroertes en knievervangingen, wordt door Achmea met een extra kritische blik naar gekeken. Met name welke ziekenhuizen die deze behandelingen het best op zich kunnen nemen, vindt de zorgverzekeraar heel belangrijk. Ziekenhuizen die in vergelijking met andere ziekenhuizen niet naar behoren presteren bij bepaalde behandelingen, kunnen dus niet worden gecontracteerd. Ook te duren ziekenhuizen of ziekenhuizen die te veel behandelingen op de planning hebben staan, kunnen niet gecontracteerd worden.

Belangrijk speerpunt voor Achmea is de regio. Ze kijken niet meer wat er aanwezig is in de regio zelf, maar wat de verzekerde zelf nodig heeft,’ aldus Marga Haveman van zorginkoop Noordoost Nederland. Achmea split Nederland op in 5 regio’s. Een belangrijke doelstelling is de spoedzorg verbeteren. ‘Doelmatigheidswinst’ en ‘kwaliteitsverbetering’ zijn de belangrijke doelstellingen van de zorgverzekeraar.

Door de nieuwe maatregelen kan betekenen dat patiënten niet voor elke aandoening in hetzelfde ziekenhuis terecht kunnen. Achmea riposteert dit met het gegeven dat dit ten goede komt van de kwaliteit en dat de zorgpremie goed te betalen blijft voor de verzekerde.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.