Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Achmea zorgverzekering

Achmea ziet winst 2013 kelderen

5 mrt 2014

Verzekeraar Achmea zag vorig jaar haar winst met ongeveer 27% kelderen. De verzekeraar boekte afgelopen jaar een winst van 344 miljoen euro. Het zakken van de winst werd voornamelijk veroorzaakt door een aantal noodzakelijke afschrijvingen maar er zijn ook andere oorzaken.

Achmea verwacht dat de winst de komende jaren zal blijven dalen. Onder andere de zorgverzekeringen zullen minder winstgevend worden als gevolg van de extra verantwoordelijkheden die zorgverzekeraars vanaf volgend jaar toebedeeld krijgen.

Aanvullende verzekeringen

Dat verklaart natuurlijk niet de daling van de winst voor 2013. De zorgverzekeraar haalde, op basis van enkel de basiszorgverzekeringen, vorig jaar ongeveer dezelfde omzet in het jaar daarvoor. Vorig jaar besloten echter veel Nederlanders om hun aanvullende zorgverzekering stop te zetten. Met name Achmea zag hierdoor haar totale omzet dalen.

Ontslagen

Het dalen van de omzet en de winst staat op één lijn met de ontslagrondes die al hebben plaats gevonden en in de toekomst gaan plaatsvinden. De zorgverzekeraar geeft aan dat zij door een verbeterd inkoopproces het oplopen van de zorgkosten van de afgelopen twee jaar hebben weten te bedwingen. Toch is besloten om een deel van de winst af te schrijven voor de komende jaren en zullen de geplande ontslagen, tot zover bekend, alsnog plaatsvinden. In totaal heeft Achmea aangekondigd 17.000 banen te schrappen waarmee de kosten met 460 miljoen euro moeten dalen tot en met 2016.

Toekomst

Waarschijnlijk zullen de cijfers van Achmea van dit jaar ook teleurstellend uitvallen. Uit de cijfers van de overstapperiode van eind vorig jaar blijkt Achmea de grote verliezer. Ongeveer 141.000 Nederlanders zijn dit jaar van Achmea overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Binnen de zorgtak moet het samengaan van de merken Agis en ZilverenKruis Achmea voor meer efficiency zorgen. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.