Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

achmea zorgverzekering

Achmea zorgverzekering en slotervaart ziekenhuis in de clinch

6 feb 2013

Conflict Slotervaart Ziekenhuis en Achmea loopt hoog op

Het contract dat zorgverzekeraar Achmea het Slotervaart Ziekenhuis heeft aangeboden, zal door het ziekenhuis niet ondertekend worden. Volgens het ziekenhuis zegt Achmea onvoldoende toe om een juiste behandeling van de patiënten te garanderen. 

Wanneer wij de tarieven van Achmea accepteren dan kunnen we bepaalde patiënten niet meer behandelen omdat het te duur is, aldus bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaart Ziekenhuis. Zij benadrukt tevens dat patiënten geen financiële schade zullen ondervinden van het conflict met Achmea. Indien men na 1 april a.s. voor behandeling naar het Slotervaart toekomt, zal het ziekenhuis een nota bij Achmea indienen met tarieven voor patiënten wiens zorgverzekeraar geen contract met het ziekenhuis heeft.

Volgens Achmea  vraagt het ziekenhuis juist teveel voor de behandelingen. Achmea is dan ook niet van plan met het ziekenhuis mee te werken en kondigt aan de nota’s van Achmea-verzekerden, die na 1 april a.s. voor behandeling naar het Slotervaart gaan, maar voor 80% te vergoeden. Het resterende bedrag is voor rekening van de verzekerde. Lopende behandelingen per 1 april a.s. zullen wel geheel vergoed worden, evenals spoedeisende hulp of ambulancegebruik.

Het Slotervaart dreigt naar de rechter te stappen daar de vrijheid van artsenkeuze door patiënten in het geding is. Achmea heeft haar klanten laten weten dat men in de andere ziekenhuizen van Amsterdam terecht kan voor volledige vergoeding van de nota’s.

Het is voor het eerst dat de grootste zorgverzekeraar geen contract heeft met een ziekenhuis in een bepaald gebied. De zorgverzekeraar denkt de komende 2 weken de laatste 2 contracten af te ronden waarna men met ieder ziekenhuis in Nederland een contract heeft afgesloten, uitgezonderd het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.