Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Acibadem Medical Centre compenseert niet gecontracteerde zorg

Acibadem Medical Centre compenseert niet gecontracteerde zorg

9 sep 2017

Marktwerking in de zorg? Het nieuwe Amsterdamse Zelfstandig Behandelcentrum Acibadem laat even zien hoe het ook kan. Zij garandeert als enige behandelcentrum in Nederland  doorverwezen patiënten namelijk dat zij niets hoeven bij te betalen, ook niet bij ongecontracteerde zorg. Uiteraard betalen patiënten dan wel het gebruikelijke eigen risico.

Maar liefst 75% van de verzekerden heeft een natura zorgverzekering en krijgt niet bij iedere zorgverlener 100% van de nota vergoed. Als een verzekerde met een naturapolis naar een niet gecontracteerde dokter gaat betaalt de verzekeraar doorgaans maar 75% van het gecontracteerde tarief. Dat gecontracteerde tarief is vaak  nog lager dan een  gebruikelijk tarief zodat soms slechts 60% van de nota wordt vergoed. Hierdoor betalen duizenden patiënten jaarlijks miljoenen euro’s uit eigen zak. Dit lijdt tot eindeloze discussies en conflicten over de te betalen zorgnota’s. 

De ziekenhuizen hebben hier ook niet om gevraagd en voelen zich klem gezet door de grote zorgverzekeraars. Die zorgverzekeraars willen uiteraard besparen op de zorg en doen het liefst zaken met efficiënte zorgverleners die tegen scherpe tarieven hun zorgtaken kunnen uitvoeren. De toezichthouder NZA dringt er bij de zorgverzekeraars op aan dat zij hun verzekerden beter voorlichten en ook van de zorgverleners wordt een actievere houding verwacht. Desondanks leidt deze bureaucratie nog tot te veel misverstanden.

Het Acibadem laat zien dat zij het patiënt belang hoog in het vaandel heeft staan en schrijft op haar website dat zij na verwijzing door een huisarts patiënten nooit hoeven bij te betalen als zij ongecontracteerde zorg afnemen. 

 

 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.