Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

AFM snipperpolis

AFM keurt snipperpolis af

13 nov 2015

Verzekeraars hollen de dekking van aanvullende zorgverzekeringen uit met snipperdekkingen waarbij een dekking wel is opgenomen maar feitelijk niet aan de verwachtingen voldoet.

Op 12 november heeft de toezichthouder AFM  een rapport gepubliceerd waarbij zij de wildgroei in aanvullende zorgverzekeringen die veel beloven maar feitelijk weinig dekking bieden aan banden wil leggen. De AFM spreekt hierbij van 'snipperdekkingen'.

Snipperdekkingen zijn ontstaan omdat verzekerden heel bewust op zoek zijn naar aanvullende verzekeringen die specifieke zaken zoals brillen en orthodontie dekken. Om de totale premie dan toch betaalbaar te houden worden de overige dekkingen wel genoemd maar feitelijk uitgekleed. Dit is  bij naturaverzekeringen (budgetpolissen in het bijzonder) meer het geval dan bij de vrije keuzeverzekeringen.  De AFM stelt dat iedere dekking op zich nuttig moet zijn en dat is hier niet altijd het geval.

Wilfred Mooij, van vergelijkingssite ZorgverzekeringWijzer.nl is content met de pro actieve houding van de AFM.

"Goed dat de AFM dit nu al constateert en de verzekeraars afremt om nieuwe onzinnige producten te verkopen. Wij merken dat steeds meer verzekeraars hun zorgverzekeringen aanpassen aan onze vergelijkingscriteria zodat ze goed uit de vergelijking komen. Daarmee worden mensen om de tuin geleid. Verzekerden denken dan dat zij goed verzekerd zijn maar verdiepen zich niet zo goed in de voorwaarden en begrijpen niet dat ze 2 uur moeten reizen naar  het gecontracteerde ziekenhuis. Ook kunnen ze slechts kiezen uit een beperkt aantal opticiens, fysiotherapeuten of orthodontisten. Als ze toch hun eigen zorgverlener kiezen stelt de dekking weinig voor".

Sinds 2013 ziet de AFM strenger toe op productontwikkeling van verzekeraars. Klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat verzekeraars op evenwichtige wijze rekening houden met de belangen van de klant. De toezichthouder onderzocht 96 aanvullende zorgverzekeringen en vergeleek daarbij 45 dekkingen. Deze dekking blijkt lang niet altijd nuttig voor de consument.

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.