Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

facebook zorgverzekeraars

Animo social media zorgverzekeraars neemt af

11 mrt 2014

Alle cijfers van de vorige overstapperiode zijn inmiddels bekend en het is niet meer mogelijk om van zorgverzekeraar te switchen. Dat betekent dat er ook geen campagnes meer gevoerd worden door zorgverzekeraars. IDTS Business Consultants heeft gekeken naar het gebruik van social media tijdens de laatste overstapperiode.

Het animo voor social media blijkt af te zwakken bij zorgverzekeraars. Er wordt nog wel aandacht aan besteedt maar het onderzoeksbureau constateerde een duidelijke stagnatie van de groei in het gebruik van social media. De inzet groeide van 2011 tot 2013 met 32% terwijl de inzet van vorig jaar vergeleken met het jaar daarvoor slechts met 9% is gestegen.

Twitter populairste kanaal
Zorgverzekeraars zijn met name actief op Twitter, LinkedIn maar ook maken zij meer gebruik van YouTube en Facebook. Een derde van de zorgverzekeraars maakt maar actief gebruik van haar social media kanalen.

Gemiste kansen mobiele segment
Wel is er nog veel ruimte voor groei op het mobiele segment. Minder dan de helft van de zorgverzekeraars heeft nog maar een mobiele website en slechts een kwart biedt een app aan die gebruik kan worden op tablets. Het aandeel Nederlanders met een smartphone en een tablet neemt nog altijd toe en dit is volgens het onderzoeksbureau dan ook een gemiste kans voor de zorgverzekeraars. 

Volg het laatste nieuws rondom de zorg en zorgverzekeringen van Zorgverzekeringwijzer.nl via Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+!

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.