Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Anno12

Anno12 zorgverzekering is begonnen

13 feb 2013

Samen eigenaar, samen beslissen, samen profiteren; Anno12 zorgverzekeraar.

Er is een nieuwe zorgverzekering opgestart onder initiatief van personen die een jarenlange loopbaan hebben in de zorg of bij zorgverzekeraars. Het initiatief kwam tot stand doordat men vast stelde dat zorg eenzijdig, meestal gericht op zo goedkoop mogelijk, wordt ingekocht bij zorgverleners. Daarnaast vindt men dat patiënten meer inspraak moeten krijgen en dat de winst van een zorgverzekeraar terug dient te vloeien naar de consumenten. 

Het uitgangspunt van Anno12, de naam van de nieuwe zorgverzekeraar, is; bewuster omgaan met je gezondheid zal de zorgkosten verlagen. Dit staat los van het ziek zijn of niet. Door middel van het gebruik van een beveiligd E-Health systeem, is een vroegtijdig ingrijpen mogelijk waardoor, gezondheidsproblemen voorkomen kunnen worden. De leden van Anno12 worden mede-eigenaar van de coöperatieve zorgverzekering. Zij hebben allemaal 1 stem bij de inrichting van de te leveren zorg die Anno12 zal voeren.

Om dit initiatief te bekostigen, wordt momenteel geld ingezameld door middel van crowdfunding. Men kan lid worden door 850 euro te storten, deze inleg zal waarschijnlijk 5 tot 15% winst opleveren per jaar. Wanneer men niet tevreden is met de zorgverzekeraar dan zal de 850 euro teruggestort worden. Daarnaast is men vrij om durfkapitaal te investeren, wat op een 20% rendement is gezet. Indien 80.000 mensen lid zijn geworden van Anno12, wordt het durfkapitaal uitgekocht. De eerste drie dagen van het crowdfunding heeft al een 145.000 euro opgebracht. Indien het kapitaal bijeengebracht wordt, dan is de eerste eigen zorgverzekeraar in Nederland een feit.

Op de website van Anno12 heeft men de mogelijkheid zich aan te melden. Hier zal binnenkort ook een interactief platform aan gekoppeld worden zodat aspirant leden en geïnteresseerden met elkaar in contact kunnen komen. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.