Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Anno12 zorgverzekering vanaf 2014 operationeel.

Anno12 zorgverzekering vanaf 2014 operationeel.

7 aug 2013

Nieuwe zorgverzekeraar zal vanaf begin volgend jaar operationeel zijn

Nederland zal vanaf volgend jaar een nieuwe zorgverzekeraar erbij hebben. De initiatiefnemers van Anno12 geven aan dat alle zaken rond zijn en dat zij afstevenen op begin dit jaar voor het kunnen aanbieden van haar diensten aan klanten. Het enige wat nog mist is de goedkeuring van de Nederlandsche Bank. Zodra de heren een vergunning hebben, staat niets meer in de weg om vanaf de eerste dag van 2014 een zorgverzekering aan te bieden.

Een compleet nieuwe zorgverzekeraar is bijzonder nieuws omdat de aanbieders binnen de zorg de afgelopen 20 jaar niet zijn veranderd. Zorgverzekeraars veranderen weliswaar van naam of splitsen hun diensten op (zo zijn meerdere zorgverzekeraars in handen van dezelfde verzekeringsmaatschappij). Anno12 is op dit vlak vernieuwend omdat het de eerste coöperatieve zorgverzekeraar is. Dat houdt in dat de zorgverzekeraar geen bedrijf maar een vereniging is en dat Anno12 geen klanten maar leden heeft. 

Je kunt lid worden van de vereniging voor een eenmalig bedrag van 850 euro. Door lid te worden van de vereniging krijg je korting op de maandelijkse premie die je betaald. Daarnaast kun je ook een zorgverzekering nemen bij Anno12 zonder een eenmalige storting van 850 euro te maken maar dan ligt de maandelijkse premie hoger. Inmiddels geven de initiatiefnemers van Anno12 aan dat er al meer dan duizend leden zijn die 850 euro hebben ingelegd. Daarnaast is er een bedrag van 3,5 miljoen euro binnengehaald. Dit bedrag is één van de eisen van de Nederlandsche bank voor een financiering voor het project.

Als betalend lid heb je Anno12, net als bij andere coöperaties, inspraak op de koers van de vereniging omtrent zaken als de samenstelling van het verzekeringspakket. Anno12 richt zich voornamelijk op mensen die bewust bezig zijn met zorg. Eén van de eisen die de vereniging stelt van haar leden is een registratie in het donorregister. Dit houdt niet in dat je perse een donor moet zijn, maar wel dat je aangegeven hebt of je donor of niet donor bent. Veel Nederlanders hebben nog geen keuze gemaakt. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.