Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

kosten tandarts / implantaten

ANT roept VGZ op om patiënt niet met mond zonder tanden te laten staan…

21 jan 2019

Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) heeft zorgverzekeraar VGZ opgeroepen om aan haar zorgplicht te voldoen. De tandartsen vinden dat VGZ haar verzekerden die in implantaat of klikgebit nodig hebben in de kou laten staan en trekken hierover nu aan de bel bij zowel zorgverzekeraar VGZ als de Nederlandse Zorgautoriteit.

Weinig contracten met tandartsen

Volgens de ANT heeft de zorgverzekeraar dusdanig weinig tandartsen-implantologen gecontracteerd dat sommige zorgvragers niet eens binnen de eigen provincie terecht kunnen wat veelal extra reistijd oplevert voor kwetsbare ouderen. Naar een andere zorgverlener kunnen ze niet in de regio omdat deze implantologen niet gecontracteerd zijn door VGZ waardoor ze het risico lopen om een deel van de kosten zelf te moeten betalen.

Let op onterecht gecontracteerde implantologen op de VGZ website

De ANT geeft aan dat er ten onrechte een aantal implantologen op de website staan die gecontracteerd zouden zijn terwijl dit niet het geval is. Neemt u daarom voordat u de behandeling laat plaats vinden nog extra contact op met uw zorgverzekeraar en implantoloog of de contractering in orde is om te voorkomen dat u achteraf extra kosten moet betalen. Dit lijkt vooral het geval indien men een implantaat in de bovenkaak nodig heeft, de ANT heeft een interactieve kaart gemaakt waar de gecontracteerde zorgverleners op aangeduid zijn zie ook: kaart gecontracteerde implantologen VGZ. https://www.ant-tandartsen.nl/actueel/nieuws/ant-roept-vgz-om-patienten-100-te-vergoeden-te-weinig-zorg-ingekocht.

Oproep tot volledige vergoeding implantaten aan zorgverzekeraar VGZ

De ANT heeft nu om opheldering gevraagd hoe het kan voorkomen dat de patiënten op een verkeerde wijze worden voorgelicht door zorgverzekeraar VGZ. Deze zien graag dat dit spoedig zal worden aangepast zodat voor hun klanten duidelijk is waar ze wel terecht kunnen voor een behandeling zonder risico van bijbetalen. ANT is van mening dat indien de zorgvragers onverwacht voor kosten komen te staan vanwege deze onduidelijkheden dat dit volledig 100% vergoedt dient te worden door zorgverzekeraar VGZ. De ANT heeft hier dan ook de NZa gevraagd om in te grijpen en VGZ op haar zorgplicht te wijzen

Heeft u recht op een vergoeding al dan niet bij VGZ bekijk het vergoedingsoverzicht implantologie 2019

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.