Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Azivo zorgverzekering

Basisverzekering Azivo 2013 gelijk

1 nov 2012

De premie van de basisverzekering van zorgverzekering Azivo 2013 is vastgesteld op een bedrag van 1296 euro. Dit resulteert in een maandpremie van 108 euro per maand, daar dit 107,50 was in 2012. Azivo zorgverzekering lijkt hiermee het voorbeeld te volgen van de andere zorgverzekeringen in 2013, sommige tonen een lichte stijging en de anderen een lichte daling. 

De zorgverzekering Azivo

De zorgverzekering Azivo is een coöperatie die werkt zonder een winstdoelstelling, De zorgverzekering Azivo moet daarentegen wel een financiële reserve aanhouden. De toename van de risico’s voor de zorgverzekeraars is inmiddels al bijna 100% risicodragend, de afgelopen jaren heeft dit geleid tot hogere solvabiliteitseisen. Azivo heeft voor deze eisen haar financiële eisen te versterken. Dit heeft mede een uitwerking gehad op de hoogte van de maandelijkse premie. De zorgverzekeraar heeft in Nederland de rol om scherp de kwaliteit en de kosten in de zorg scherp in te kopen. Door duidelijke en goede contractafspraken te maken met de zorgaanbieders is het gelukt om het komende jaar de zorgkosten te beperken. Momenteel is het steeds meer te zien dat de zorgaanbieders, zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties gezamenlijk hun verantwoordelijkheid nemen om toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van de verzekerde te borgen.

De kwaliteit van de zorg

De zorgkosten in Nederland stijgen ieder jaar door de toename van het aantal chronische zieken, de vergrijzing en de technologische vernieuwingen. Om de premiestijgingen ook in de nabije toekomst te beperken zet de zorgverzekering zich in, om de zorgkwaliteit nog scherper in te kopen. Dit kan bijvoorbeeld door zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt in de wijk te houden door een sterke geïntegreerde 1e lijn. Een samenwerking tussen de zorgverleners in de 1e lijn rondom de patiënt zorgt namelijk voor een betere kwaliteit en daarmee lagere kosten en voorkomt hiermee weer behandelingen in het ziekenhuis. Voor de zorgverzekeraar Azivo staan de belangen van de verzekerden dan ook voorop. De zorg in Nederland is namelijk goed maar kan altijd klantgerichter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zorgverleners die beter gestimuleerd worden om extra kwaliteit te bieden aan de klanten. Zo beloont de zorgverzekeraar bijvoorbeeld huisartsen wanneer zij beschikken over uitgebreidere openingstijden en een betere bereikbaarheid jegens de patiënt. Apothekers en fysiotherapeuten worden daarentegen beloond wanneer zij extra kwaliteit weten te bieden.

Maandpremies en aanvullende pakketten 2013

De zorgverzekeraar Azivo biedt zijn verzekerde drie aanvullende verzekeringen waarbij de tandartsdekking standaard zit inbegrepen. De klanten kunnen hierbij genieten van de volgende maandpremies;

·         AV-Basis 11,00 euro

·         AV-Top 32,05 euro

·         AV-TopExtra 62,35 euro

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.