Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorginstituut stijgende zorgkosten

Beslissingen in de zorg terug naar het kabinet?

12 apr 2018

Op dit moment ligt er een wetsvoorstel; de beslissingen binnen de gezondheidszorg moeten voortaan weer genomen gaan worden door de regering, in plaats van het Zorginstituut. Door deze regie weer in handen te nemen hoopt het kabinet dat zij niet nog een keer worden overvallen door een verplichte miljardeninvestering, zoals het afgelopen jaar voor de verpleeghuizen.

Zorginstituut blijft bepalend

Het Zorginstituut blijft wel, zoals we van hen gewend zijn, de kwaliteitsnormen bepalen, daar dit ook hun bestaansrecht betreft. De financiële afweging blijft echter over voor het kabinet.

Stijgende zorgkosten

Eerder plaatsten wij al een bericht dat de zorgkosten de komende jaren blijven stijgen. De regering heeft een toezegging gedaan, het afgelopen regeerakkoord, dat het eigen risico van 385 euro bevroren zal blijven. Echter hebben de verzekeraars vooral rode cijfers laten zien, door het gebruik van hun buffers om de zorgkosten te drukken. Dit kan niet veel langer op deze manier doorgaan.

De verwachtingen zijn dan ook, dat de kosten het komende jaar voor de zorgverzekering 2019 flink zal stijgen. Het is daarom ook echt raadzaam om vanaf 19 november te starten met je zorgpremie te vergelijken om te besparen. Soms lijkt het of je maar enkele euro’s kunt besparen, maar door juist massaal een overstap te maken naar een andere verzekeraar, maken we de markt beter, dan komt er meer concurrentie en zullen de prijzen steeds scherper worden voor de consument. Klik hier om te starten met je zorgverzekering vergelijken.

Bron: Volkskrant

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.