Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

besparen op je zorgverzekering

Besparen op aanvullende zorgverzekering

29 nov 2012

Veel mensen denken dat men niet zonder de aanvullende zorgverzekering kan, maar eigenlijk verspilt men jaarlijks voor honderden euro’s omdat men er geen gebruik van maakt. De basisverzekering dekt de meest primaire zorg die men nodig heeft, ook zaken als een ziekenhuisopname, een operatie of fysiotherapie.

Uit een onderzoek van TROS Radar blijkt dat er heel wat misverstanden bestaan over de aanvullende zorgverzekering, 9 op de 10 mensen hebben deze afgesloten maar hebben beslist geen overzicht over wat er nu extra verzekerd is en waarvoor men betaalt. We hebben de meest voor de hand liggende misverstanden eens op een rijtje gezet.

Noodzakelijk

Voor veel mensen is een aanvullende zorgverzekering niet nodig. Veel wordt vergoed vanuit het basispakket en kinderen tot 18 jaar zijn gratis mee verzekerd. Dient men onverwacht toch zorg nodig te hebben dan betaalt men waarschijnlijk minder voor deze nota dan aan de premie voor de aanvullende verzekering. De zorgverzekeraars in Nederland maken gemiddeld 25 euro per verzekerde aan winst, alleen maar omdat men de verzekering niet gebruikt. Stel u heeft eens in de 5 jaar een nieuwe bril nodig. Indien u hier voor aanvullend verzekerd is dan betaalt u 5 x 30 euro x 12 maanden = een totaal van 1800 euro aan de zorgverzekeraar. Een nieuwe bril kost gemiddeld 500 tot 600 euro, u geeft dus 1200 euro cadeau aan uw zorgverzekeraar.

Achteraf geen acceptatie

Er is inderdaad geen 100% acceptatieplicht voor de zorgverzekeraars maar het blijkt dat men voornamelijk bij aanvullende tandarts verzekeringen deze policy aanhoudt (48% om precies te zijn). Er blijft nog een 52% aan zorgverzekeraars over die u dus wel zullen accepteren indien u extra zorg nodig heeft.

Eigen risico laag houden

De meeste mensen zullen dit eigen risico nooit opmaken. Dit jaar bedraagt het eigen risico 350 euro, indien u dit verhoogt naar 850 euro, wordt de maandpremie lager. Hiermee kan er veel geld bespaard worden. Ook hier geld dat er beter geld voor onvoorziene zorg opzij gezet kan worden, dan dit via diverse premies aan de zorgverzekeraar te schenken.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.