Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

VGZ zorgverzekering

Bewuzt zorgverzekering 2013

23 okt 2012

Bewuzt no-claim zorgverzekering

Zorgverzekeraar VGZ, met ruim 4 miljoen polishouders één van de grootste zorgverzekeraars, heeft het initiatief genomen om als eerste in Nederland een no-claim in te voeren. „Wie bij ons geen kosten claimt, krijgt het jaar erna 10% korting op de premie, net als bij een autoverzekering”, aldus een woordvoerster van VGZ. De maximale korting die behaald kan worden is 40%. Het idee is niet geheel nieuw, van begin 2005 tot eind 2007 was er al een no-claim korting voor het basispakket ingevoerd. Deze is in 2008 vervangen door het eigen risico.

Bewuzt

De no-claim geldt niet voor het basispakket maar voor aanvullende verzekeringen. In eerste instantie zijn dat fysiotherapie, tandzorg en hulp in het buitenland. VGZ hoopt zodoende dat haar klanten bewuster omgaan met de aanvullende verzekeringspakketten, ‘de ene rekening betaalt u zelf, de andere declareert u bij ons’, aldus de woordvoerster. De meeste mensen hebben het gevoel over verzekerd te zijn en hebben geen belangstelling meer voor een uitgebreide aanvullende verzekering. De naam van de nieuwe no-claim verzekering is Bewuzt, hoeveel de premie gaat zijn maakt VGZ volgende maand bekend evenals de nieuwe premie voor het basispakket.

Eigen risico

Bij de meeste zorgverzekeraars kan men het eigen risico van 350 euro tevens verhogen om zodoende een lagere premie te betalen voor het basispakket. U kunt snel en eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken met de alle eigen risico pakketten.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.