Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Bezuinigingen in de zorg

Bezuinigingen in de zorg

22 jul 2012

In de studio bij Harmke Pijpers heeft wethouder Jannes Janssen uitgelegd hoe hij in zijn gemeente Hardenberg zich probeert in te zetten voor preventie; "We willen voorkomen dat mensen in langdurige zorgtrajecten terecht komen en buiten de maatschappij vallen. We willen hiervoor als gemeente integraal samenwerken met de eerste en tweede lijn zorg." Daarnaast zegt Janssen; "Preventie van klachten, door bijvoorbeeld beter bewegen, is daarbij een belangrijk speerpunt, op die manier willen we oude mensen langer fit houden, en voor gezinnen met jonge kinderen betere voorwaarden scheppen in de opvoeding. Ik denk dat we op die manier veel kosten kunnen besparen en mensen vitaal kunnen houden. Mensen zullen minder snel een beroep doen op hele dure zorg." De Nederlandse zorgverzekeraar Achmea heeft zichzelf bereid gevonden om een ondersteuning te bieden op financieel gebied; "Wij geloven dat het voor hen ook flink kosten kan besparen."

De voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid, Rien Meijerink, heeft tot nu toe gemerkt dat het inzetten op preventie heeft geleid tot een groot aantal gezondere mensen en veel lagere kosten; "Mensen zijn zich veel meer bewust dat ze over hun eigen gezondheid gaan. Behandelaars spelen hier op in en hebben minder belang bij een bepaalde behandeling, maar eerder bij een gezonde patiënt."De personen moeten door de gemeente worden gestimuleerd", vindt Meijerink. “Je moet er als gemeente natuurlijk wel actief op inzetten”.

Volgens Meijerink is de gemeente de juiste orgaan om het nieuwe plan voor gezondheidsaanpak door te voeren; "Door centralisatie voelen gemeenten steeds meer verantwoordelijkheid voor de gezondheid van hun bewoners. Dat is nieuw, vroeger ging het vooral zorgaanbieders en het Rijk aan. Ik merk dat ik de laatste tijd veel benaderd wordt door gemeenten, ze zijn er mee bezig."

De wethouders Janssen geeft het Convenant 'Vechtdaal Vitaal', die actief is in zijn gemeente een zeer goede kans van slagen; "Als wij in samenwerking met scholen, consultatiebureaus en huisartsen een kind uit de jeugdzorg houden, hebben we 26.000 euro verdiend. We gaan daar echt geld mee verdienen met zijn allen. En daar komt bij dat het voor de mensen zelf goed is. Als je mensen in de samenleving langer kunt laten meedraaien zijn mensen gelukkiger."

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.