Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Homeopaat bezoeken

Bijna een miljoen Nederlanders bezoeken alternatieve genezer

11 mrt 2014

Bijna één miljoen mensen gaven aan het afgelopen jaar onder behandeling te zijn geweest van een alternatieve genezer. Dit staat gelijk aan ongeveer 6% van de Nederlandse bevolking. Van de alternatieve genezers is de acupuncturist het populairst.

Hoger opgeleide vrouwen in de leeftijd 30 tot 65 jaar met een aanvullende verzekering contacteren een alternatieve genezer het meest. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek.

Acupuncturist meest populair
Ongeveer 25% van de Nederlanders die behandeld werd door een alternatieve genezer was onder behandeling van een acupuncturist. De acupuncturist is hiermee de meest bezochte alternatieve genezer en wordt gevolgd door de homeopaat (22%) en chiropractor (17%). De minste behandelingen vonden plaats bij een gebedsgenezer, antroposoof of kruidengenezer.

Vrouwen gaan vaker naar alternatieve genezer
Van alle personen die een alternatieve genezer bezocht hebben, heeft 63% last van een langdurige aandoening en bezocht ongeveer 50% ook een specialist. Vrouwen gingen twee keer zo veel naar een alternatieve genezer dan mannen. En dan met name hoger opgeleide vrouwen van de leeftijd 30 tot 65 jaar.

Aanvullende zorgverzekering
Personen met een aanvullende verzekering blijken vaker onder behandeling te zijn van een alternatieve genezer dan personen met slechts een basisverzekering. Uit het onderzoek is echter niet gebleken of de aanvullende verzekering ook daadwerkelijk is afgesloten vanwege vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen.

Zeer tevreden over alternatieve genezer
Personen die onder behandeling waren van een alternatieve genezer zijn hier zeer tevreden over. Zij beoordeelden hun genezer met gemiddeld een 8,1 op een schaal van 1 tot 10. Hiermee scoort de alternatieve genezer hoger dan bijvoorbeeld de huisartsenpraktijk (7,7) en de specialist (7,8).

Overweegt u ook een bezoek te brengen aan een alternatieve genezer en bent u benieuwd naar de vergoeding? Raadpleeg dan de vergoeding alternatieve geneeswijzen in ons zorgvergoedingen overzicht.


Bron: Centraal Bureau Statistiek (CBS)

 

 

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.