Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

ski vakantie zorgverzekering

Binnenkort op wintersport? Check je dekking van je zorgverzekering

17 jan 2019

De krantenkoppen over de hoeveelheid sneeuw en de ongelukken in de skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland zijn de afgelopen periode niet meer bij te houden. Natuurlijk is het fijn dat er veel sneeuw valt want dat is tenslotte de reden dat je die kant op gaat tijdens je vakantie maar heb je er al eens bij stilgestaan welke kosten je zorgverzekering dekt op het moment dat er iets gebeurd tijdens je vakantie?

 

Welke zorgkosten in het buitenland vergoedt het basispakket van de zorgverzekering?

Standaard is opgenomen dat je een verzekering hebt voor spoedeisende hulp in het buitenland, echter geldt hiervoor wel het maximale tarief dat in Nederland geldt. Wat we vaak terugzien is dat de kosten in het buitenland al snel hoger zijn dan dit tarief en dit verschil dien je zelf bij te betalen. Het verschil kan worden meeverzekerd in de aanvullende zorgverzekering, dit valt onder buitenlanddekking.

Wat als je op de piste een ongeluk krijgt en naar huis moet?

Heb je een aanvullende dekking voor het buitenland in je zorgverzekering, dan hoef je in ieder geval geen zorgen te maken om de kosten voor de spoedeisende hulp in het buitenland. Wel is het dan nog zo dat je wellicht naar huis moet omdat je niet kan blijven door bijvoorbeeld een botbreuk. Dan dien je dus gerepatrieerd te worden zoals dit heet, de kosten voor de repatriering in het buitenland zitten ook niet in het basispakket van de zorgverzekering, ook hiervoor dien je aanvullend verzekerd te zijn en dan zitten er alsnog voorwaarden aan verbonden zoals het laten regelen door de zorgverzekeraar zelf of zit er een maximum aan kosten op.

Extra verzekerd op reis?

Dan kan je wellicht het beste nog een doorlopende reisverzekering aanvragen, let op hier dien je wel aan te geven dat het een wintersportdekking betreft en een dekking voor medische kosten. Mocht er dan iets gebeuren dan ben je in ieder geval verzekerd dat je op het gebied van de medische kosten alles hebt geregeld. Ook nog handig, in veel gevallen krijg je ook nog geld terug van je reeds betaalde skipas, skihuur en skilessen omdat je die nu niet kan gebruiken.  Heb je interesse in een doorlopende reis en annuleringsverzekering, neemt u dan gerust even contact op met ons kantoor op 020-8950040 en zij bekijken graag welke verzekering het beste aansluit op uw wensen!

Neem je verzekeringpas mee!

Ga je op skivakantie? Neem dan ten alle tijden de pas van je zorgverzekering mee, op de achterkant staat namelijk het EHIC overzicht dat in alle europese landen geldt als een geldig verzekeringsbewijs. Heb je deze niet bij je dan kan het zijn dat je alle kosten die je maakt voor moet schieten (wat je later dan weer moet declareren bij je eigen verzekeraar).

Tot slot, wellicht overbodig maar blijf op de piste, ga je toch off-piste skiën? Dan vergoeden de meeste verzekeraars deze kosten niet! Geniet van de sneeuw! 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.