Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

borstvergroting zorgverzekering

Borstoperatie meest gezocht op vergelijkingssite

14 nov 2017

Wij constateren nu bij aanvang van het zorgseizoen dat borstaanpassing 3 keer vaker wordt gezocht dan fysiotherapie. Er lijkt een trend zichtbaar te worden dat steeds meer jonge vrouwen zonder medische noodzaak vrijwillig een borstoperatie ondergaan.

Tijdens de voorbereiding van het komende zorgseizoen zagen wij al dat de zoekwoorden op www.ZorgverzekeringWijzer.nl borst- vergroting en borstverkleining met afstand het meest ingetypte zoekwoord op de site waren. Dit gevolgd door fysiotherapie dat ruim 1 % van het zoekvolume voor haar rekening nam. Jonge vrouwen moeten veel beter worden voorgelicht over de lange termijn gevaren  van een borstoperatie. In Brazilië vindt al 35% van de borstoperaties plaats bij meisjes van 17 jaar of jonger

Naar aanleiding van deze waarneming hebben wij het ISAPS rapport (THE INTERNATIONAL STUDY ON AESTHETIC/COSMETIC PROCEDURES PERFORMED IN 2016) bestudeerd en dat gaf aanleiding tot een aantal opmerkelijke conclusies.

Jaarlijks vinden er wereldwijd bijna 3 miljoen cosmetische borstoperaties plaats. Maar daarnaast worden er jaarlijks ook bijna 200.000 borstimplantaten verwijderd. Daarbij lijkt de opvallende conclusie gerechtvaardigd dat deze operaties bij steeds jongere vrouwen lijken plaats te vinden.

Het ISAPS rapport geeft geen cijfers over de Nederlandse vrouwen, maar wel die over de Duitse en Belgische. Daarbij valt op dat tweemaal zoveel vrouwen in België als in Duitsland een borstoperatie ondergaat. In de Verenigde Staten wordt al bij 8 % van het aantal operaties een eerder aangebracht implantaat verwijderd. Maar daar bestaat 20 % van de plastische chirurgie uit borstoperaties.

Zeer verontrustend is dat in Brazilië maar liefst 35% van de borstvergrotingen wordt uitgevoerd bij meisjes van 17 jaar of jonger. Als deze trend naar Nederland overwaait kan dat in de toekomst voor de nodige problemen en hersteloperaties zorgen.

Wij hebben wij het Nederlandse CBS navraag gedaan.  Vandaag ontvingen wij hun reactie dat zij niet over Nederlandse data hieromtrent beschikken.

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.