Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

vergoeding borstvergroting

Borstvergroting meest bekeken zorgvergoeding.

25 nov 2016

Bezoekers van vergelijkingssite ZorgverzekeringWijzer.nl hebben voor het eerst meer belangstelling voor borstvergroting dan voor fysiotherapie.

Het zorgseizoen is nog maar net begonnen maar nu al zijn er opmerkelijke verschillen zichtbaar. Daar waar voorheen fysiotherapie jaarlijks het meeste belangstelling trok is de vergoeding van borstvergroting het populairst.

De vergelijker heeft november 2016 met november 2015 en 2014 vergeleken. In 2014 en 2015 was fysiotherapie nog het meest bezocht met respectievelijk 2,02% (2014) en 2,4% (2015). Maar in november 2016 is de vergoeding van borstvergroting met 2,1% het populairst en verdringt daarmee fysiotherapie naar de tweede plaats met een schamele 1,17%.

Er lijkt sprake van een trendbreuk. In 2014 was er ook veel belangstelling voor acupunctuur, alternatieve geneeskunde,  fysiotherapie en ADHD medicijnen.

Wilfred Mooij van ZorgverzekeringWijzer:  “Onze bezoekers geven onmiskenbaar deze trend aan.  Steeds meer vrouwen, en ook steeds jongere, tonen belangstelling voor borstprotheses. Dat terwijl enkele recente televisieprogramma’s, waaronder Zorg.NU toch duidelijk waarschuwen voor de mogelijk nadelige gevolgen van dergelijke ingrepen op langere termijn.” Wereldwijd wordt plastische chirurgie en dan met name borstvergroting steeds populairder. Ook zijn de belangstellenden steeds jonger.

Plastische chirurgie, zonder medische noodzaak, wordt in beginsel niet vergoed op de basis en aanvullende zorgverzekeringen, zeer noodzakelijke en medisch urgent ingrepen daargelaten. Ook het verwijderen van borstimplantaten wordt niet vergoed. Vanaf 2017 wordt daarentegen wel weer de medisch noodzakelijk ooglidcorrectie in de basisverzekering opgenomen. Ook bij deze ingreep is een medische urgentie vereist. Denk daarbij aan ernstige zichtbelemmering. De zorgkosten hebben wereldwijd de neiging om steeds verder te stijgen. Dit wordt vooral door de vergrijzing veroorzaak. Maar met het populairder worden van medisch niet noodzakelijke ingrepen en de helaas daarbij behorende herstelingrepen op de langere termijn worden de zorgkosten ook onnodig opgejaagd. Minister Schippers wil dit een halt toeroeplen en ook de kosten van medisch niet noodzakelijke verrichtingen niet vergoeden. Met name in het alternatieve circuit zijn er nogal wat verrichtingen waarvan het effect niet of nauwelijks is aangetoond.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.