Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

budgetpolis niet gekozen

Budgetpolissen minder populair dan verwacht

12 mrt 2014

De nieuwe budgetpolissen waar u eind 2013 voor kon kiezen blijken uit cijfers van BS Health Consultancy tegen verwachting van de zorgverzekeraars niet in trek te zijn. Met deze polissen betalen verzekerden maandelijks een lage zorgpremie. Daar staat echter tegen over dat men slechts behandelingen vergoed krijgt die zijn uitgevoerd door zorgaanbieders waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten.

De vele reclamecampagnes van zorgverzekeraars om de nieuwe budgetpolissen te slijten hebben weinig invloed gehad. In totaal hebben 30.000 verzekerden ervoor gekozen om over te schakelen naar een budgetpolis. Veel Nederlanders kozen uiteindelijk voor de goedkoopste naturapolis boven de budget- en restitutiepolis. Hier leest u wat deze polissen inhouden.

Internetzorgverzekeringen
De goedkoopste naturapolissen zijn de internetzorgverzekeringen. Met deze polissen wordt alles via het internet geregeld. Niet alleen verloopt alle communicatie via het internet, ook kunnen geneesmiddelen enkel via de online apotheek besteld worden. Dit heeft als voordeel dat er per maand minder betaalt hoeft te worden dan bij een normale naturapolis.

1,1 miljoen Nederlanders stapten over
Uit cijfers van BS Health Consultancy blijkt ook dat er uiteindelijk 1,1 miljoen Nederlanders zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Eerdere berichtgeving noemde een lager aantal maar hier was nog geen rekening gehouden met de verzekerden die op de valreep in januari alsnog zijn overgestapt.

Keuzevrijheid
Het onderzoeksbureau trekt de conclusie dat Nederlanders veel waarde hechten aan keuzevrijheid. Vanwege de lage populariteit voor de budgetpolis is het mogelijk dat deze polissen volgend jaar weer verdwijnen. Benieuwd wat ook al weer de verschillen zijn tussen de soorten polissen? 

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.