Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

DSW zorgverzekeraar 2020

Chris Oomen vertrekt bij zorgverzekeraar DSW

8 mrt 2019

Chris Oomen, het boegbeeld van zorgverzekeraar DSW, geeft per 1 juni 2019 onder lichte dwang van De Nederlandsche Bank zijn functie over aan Aad de Groot. Hiermee is het einde van het tijdperk Oomen in zicht, inmiddels zwaaide hij hier 32 jaar de scepter op een eigen, unieke wijze wist hij de zorgverzekeringmarkt keer op keer op te schudden.

Bemoeienis DNB omtrent het vertrek

De Nederlansche bank heeft in een artikel in het FD aangegeven dat de bemoeienis dan Oomen een risico gaat zijn voor de continuïteit van de zorgverzekeraar. Hiermee willen zij voorkomen dat de consumenten kiezen voor dhr. Oomen in plaats van het merk DSW. DNB stelt hier ook dat medewerkers van de zorgverzekeraar zich niet durven uit te spreken tegen deze topman, echter gezien onze eigen ervaringen en vele gesprekken die wij hebben gehad met de medewerkers van deze zorgverzekeraar verwijzen wij dit verhaal naar het rijk der fabelen

Zorgpremie & Eigen risico

DSW wist zich onder Oomen jaarlijks te onderscheiden door standaard als eerste de zorgpremie bekend te maken. Iets waar Oomen zich steevast aan irriteerde en zijn woorden waren dan ook vaak: “Het is onzin dat die verzekeraars zo lang wachten, binnen een week heeft iedereen de cijfers uitgerekend en kunnen ze aan de slag, het is schandalig dat het zo lang duurt alvorens zij dit tonen aan hun klanten”.

Ook heeft DSW al sinds 2016 een afwijkend eigen risico, een verzekeraar staat hier vrij in om hiervan af te wijken daar ze dit uit eigen financiën betalen naar hun klanten toe. Vandaar dat vandaag de dag de klanten van DSW ook maar een eigen risico hebben van 375,- euro op jaarbasis.

Mede door vanuit de underdogpositie te wijzen naar de grote zorgverzekeraars en op strategische momenten met nieuwe zaken naar buiten te komen is DSW de afgelopen jaren fors gegroeid tot inmiddels 710.000 verzekerden.

Wat kunnen we komend jaar verwachten van DSW?

Wij denken dat ze het gedachtengoed van dhr. Oomen prima kunnen voortzetten en deze strategie zullen uitdragen en dat ze dit jaar ook weer de eerste zijn die de zorgpremie 2020 naar buiten zullen brengen! 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.