Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

chronisch zieken overstappen

Chronisch zieken laten vaker geld liggen bij het overstappen.

13 mei 2019

De mensen die veel zorg nodig hebben (chronisch zieken), zijn het afgelopen jaar veel minder vaak overgestapt naar een andere zorgverzekeraar dan de mensen die minder tot geen zorg nodig hebben gehad. Dit is gebleken uit een onderzoek van 1500 Nederlanders van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Angst voor afwijzing van zorgverzekeraars

De voornaamste reden die is gegeven tijdens het onderzoek bij de mensen die veel zorg gebruikte is dat ze bang zijn om niet te worden geaccepteerd door de nieuwe zorgverzekeraar. De andere reden is dat ze denken dat ze alsnog extra kosten gaan maken doordat ze een andere polis aangaan (verborgen kosten).

Geen beperkende acceptatieregels bij zorgverzekeraars

De ACM is van mening dat het onwenselijk is dat deze groepen drempels ervaren om een overstap te maken naar een andere zorgverzekeraar. Hier kunnen de zorgverzekeraars zich in verbeteren tijdens de komende overstapperiode voor de zorgverzekering 2020 om dit duidelijk te maken dat dit niet het geval is.

Een zorgverzekeraar is ten alle tijden verplicht u te accepteren voor de basisverzekering, ook gelden er geen medische acceptatie richtlijnen indien de verzekerde overstapt naar een polis met dezelfde aanvullende zorgverzekering.

Voor welke pakketten gelden er aanvullende regels:

  • Op dit moment geldt er een acceptatie voor de onbeperkte fysiotherapie.
  • Indien men een tandpakket wenst met meer dan 750,- euro vergoeding op jaarbasis (niet bij alle verzekeraars).
  • Indien men kronen, bruggen implantaten of orthodontie wenst in het pakket (niet bij alle verzekeraars).

Vanaf wanneer kan je weer overstappen?

Nu de angst wellicht enigszins is afgenomen om een overstap te maken naar een nieuwe zorgverzekering vraag je jezelf wellicht af wanneer je kan overstappen? Dit is mogelijk vanaf 12 november, vanaf dat moment kan je op de volgende pagina je zorgpremie vergelijken. Bovendien kan je ook een inschrijving maken voor de nieuwsbrief, dan ontvang je een email als alle prijzen bekend zijn en helpen wij je graag om te bekijken welke pakketten aansluiten op je zorgbehoeften.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.