Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Collectiviteitskorting zorgverzekering

Collectiviteitskorting, een sigaar uit eigen doos!

28 jun 2018

Vandaag hebben we weer wat nieuws onder de zon, iets wat we eigenlijk allang wisten maar nu denkt de minister dit voorval te stoppen. De collectiviteitskorting waarvan men dacht dat het kwam door de gezamenlijke inkoop en dergelijke, blijkt niets meer dan een verkooptruc. Sterker nog, als je geen gebruik maakt van een dergelijke korting bij je huidige verzekeraar, dan betaal je simpelweg voor diegene die dit wel heeft! Dat tast volgens de  minister de solidariteit aan van de zorgverzekering en dit gaat veranderen.

Collectiviteitskorting, hoe werkt dat?

Een collectiviteit, je kan het zo gek nog niet bedenken of je kan jezelf plaatsen in een collectiviteit. Sommige verzekeraars gaan hierin zelfs zover dat je al in een collectiviteit kan als je single bent of als je boodschappen doet bij de Albert Heijn. Vergeet je dat hokje aan te klikken, dan betaal jij dus extra premie voor diegene die dit wel heeft gedaan. Controle of jij echt single bent of daar boodschappen doet, welnee dat gebeurd bij lange na niet, ze hebben wel wat beters te doen, de overige premie wordt immers gewoon betaald door diegene die niet collectief verzekerd zijn.  Een leuk feitje tussendoor, wist je dat er in Nederland 25 zorgverzekeraars zijn met maar liefst 51.000 verschillende collectieve polissen met korting?

Korting op je zorgverzekering?

Korting, is natuurlijk altijd goed, we willen toch niet voor de ander gaan betalen met de toch al te dure zorgpremie?

Wij kunnen natuurlijk niet uitblijven en ook wij bieden een scala aan collectieve zorgverzekeringen, sterker nog u bent vaak bij ons goedkoper uit dan wanneer u de zorgverzekering afsluit bij de aanbieder zelf. Dat komt doordat wij een bepaald volume aanleveren, wat resulteert in extra korting, de andere mensen die dit niet hebben betalen er tenslotte voor!

Overigens is het nog wel de vraag tot wanneer je hier gebruik van kan maken. Vanaf 2020 wil de minister namelijk de 10% korting die nu vaak wordt gegeven verlagen tot maximaal 5%. Verzekeraars vinden dit overigens prima want de inkomsten voor hen zullen gelijk blijven daar nu ook al de overige deelnemers van de verzekeringen betalen voor jouw collectieve korting.

Wilt u tot die tijd ook gebruik maken van onze exclusieve korting? Let op dit kan dus ook als geen overstap maakt naar een andere verzekeraar, hoe dan? Heel simpel ga naar de pagina: zorgverzekering vergelijken, maak de vergelijking en onze collectiviteitskorting in het filter links staat automatisch aan. Dit doen wij zodat u volgend jaar niet betaald voor de andere mensen die dit ook al jaren doen!

Blijf ons volgen zowel hier als op social media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de zorgverzekering en te kunnen besparen op uw zorgpremie!

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.