Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

concurrentie zorgverzekeraars onder druk

Concurrentie zorgverzekeraars onder druk

2 mrt 2015

De concurrentie van de zorgverzekeraars staan onder druk, dit is een gevolg van de nieuwe berekening met betrekking tot de buffereisen voor de zorgverzekeraars. Het is vanaf 2016 namelijk een verplichting voor de zorgverzekeraars om extra geld apart te zetten voor patiënten binnen een risico populatie zoals ouderen en chronische zieken. Het verschil met een verzekeraar die veelal jonge gezonde mensen onder zijn hoede heeft zal dan aanzienlijk worden vergroot, en dat gaan we merken in de premie van de zorgverzekering 2016.

Tegenstrijdige berichten eisen reserves.

De nieuwe eisen zijn een gevolg van een Europese richtlijn voor de solvabiliteit van alle Europese verzekeraars. Voor de Nederlandse verzekeraars geldt dat de hoogte van de reserves gaat stijgen van 11 procent naar 15-17 procent. Opmerkelijk is wel dat er juist vorig jaar werd opgeroepen om juist de reserves aan te spreken om de zorgpremie te drukken.

Huige reserves van zorgverzekeraars zijn voldoende

De huidige reserves van de zorgverzekeraars zijn ruim voldoende echter door het invoeren van deze regeling zullen de verschillen binnen de zorgverzekeraars enorm gaan toenemen. Van de Ven, hoogleraar sociale ziektekostenverzekering aan de Erasmus Universiteit pleit dan ook voor een compensatie voor de verzekeraars welke een hogere eis moeten vasthouden dan de verzekeraars met een “gezondere” populatie.

Wilt u op de hoogte blijven van de huidige ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekering 2016? Blijf ons volgen via de website of social media, ook kunt u zich inschrijven voor het zorgpremie alarm.

Bron: FD

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.