Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Nederlandse Zorgautoriteit

Consument heeft recht op goede informatie over zorgverzekeringen.

30 okt 2013

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat zich de komende overstapperiode actief bezighouden met de informatie van de zorgverzekeraars. Zij checken hierbij op de kwaliteit van de polissen, contracten en de vergoedingen voor de zorg die zij leveren zowel niet als wel gecontracteerde zorg.

Dit gaan zij doen omdat de pakketten van de zorgverzekeraars steeds groter worden, de consument loopt hierbij meer financieel risico en zullen daardoor geneigd zijn om sneller over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering. Om ervoor te zorgen dat men die keuze bewust maakt wil de NZa erop toezien dat de informatieverstrekking van de websites van de zorgverzekeraars op orde zijn.

De zorgverzekeraars moeten voldoen aan de minimale eisen van het Beleid informatieverstrekking door zorgverzekeraars. De nog niet gecontracteerde zorg moet in de toekomst beter geregeld gaan worden en de NZa wil dan ook een maatregel in het leven roepen dat de curatieve zorg voor 2015 per 1 juli 2014 klaar zullen zijn.

Benieuwd bij welke zorgverzekeraar u uitkomt als u uw zorgverzekering vergelijken gaat? Doe dit snel en bespaar veel geld!

Bron: NZa

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.