Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Consument kiest goedkoopste zorgverzekeraar

Consument kiest goedkoopste zorgverzekeraar

1 okt 2011

Zorgverzekeringwijzer.nl heeft afgelopen jaar onderzoek gedaan naar welke keuze aspecten de consumenten beïnvloeden tot het overstappen van zorgverzekeraar in 2011. Het onderzoek is gebaseerd op een poll, welke gehouden is op een zustersite en bevatte vijf keuzes:

  • De goedkoopste premie
  • De kosten welke vergoed werden door de zorgverzekeraar
  • Het vertrouwen
  • Vrije keuzemogelijkheid
  • Collectiviteitskorting

In totaal brachten 145 mensen hun stem uit, hier kwam het volgende uit voort:

Men vooral lijkt te gaan voor de goedkoopste premie, dit was 40,7% van de respondenten. De kosten welke vergoed worden staat op de tweede plaats met 35%. De conclusie die wij aan dit onderzoek verbinden is dat mensen tegenwoordig niet veel meer kijken naar het vertrouwen, kortingen en keuzemogelijkheden maar vooral kiezen voor de goedkoopste zorgverzekeraar en welke kosten worden vergoed. De financiële crisis die op dit moment heerst lijkt hier toch mee te maken te hebben. Zorgverzekeringwijzer.nl waarschuwt dan ook de consumenten om hun pakket goed na te kijken omdat onder verzekeren duurder kan zijn dan een zorgverzekering waarbij u iets meer premie betaald maar wel alles vergoed krijgt.

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.