Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

ZorgverzekeringWijzer

Consumenten vergelijken steeds vaker hun zorgverzekering

10 mei 2013

Het wordt voor zorgverzekeraars steeds lastiger om klanten vast te houden. Uit onderzoek van de klantenmonitor van zorgverzekeringen, die jaarlijks wordt gehouden, blijkt dat dertig procent van klanten zorgverzekeringen vergelijkt met andere zorgverzekeraars.

Klanten zijn over het algemeen tevreden over de premie die ze moeten betalen bij zorgverzekeraars. Toch geeft dertig procent aan ook volgend jaar weer te vergelijken welke zorgverzekeraar het goedkoopst is. Ze vinden het belangrijk om opnieuw te oriënteren bij welke zorgverzekeraar ze de miste premie hoeven te betalen.

Ondanks het optimisme bij veel klanten over het bedrag van de premie die ze moeten betalen, zijn klanten teleurgesteld over hun eigen zorgverzekeraar. Volgens het onderzoek is het voor het derde jaar op rij dat klanten minder enthousiast zijn over hun eigen zorgverzekeraar. Saillant detail: de kleine, regionale zorgverzekeraars scoren vaak beter dan de 'grote', zoals VGZ, Achmea en Menzis.

Het online declareren en via het digitale web inzicht krijgen in de stand van zaken van je eigen risico wordt door veel klanten erg gewaardeerd, aldus het onderzoek. Klein puntje van kritiek is volgens de klanten dat verzekeraars nog wel meer duidelijk kunnen verschaffen over de manier van verrekenen van het eigen risico. Ook werd uit het onderzoek duidelijk dat zorgverzekeraars meer vertrouwen kunnen verdienen door contracten met ziekenhuizen en zorginstellingen openbaar te maken.

Via onze eigen statistieken kunnen wij ook melden dat de consument steeds vaker een "internet" zorgverzekering kiest daar de premie lager en alles online geregeld dient te worden. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.