Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

stijging zorgpremie

CPB adviseert hogere zorgpremie

21 mrt 2013

De afgelopen jaren zijn de zorgkosten in Nederland sterk gestegen, en volgens de onderzoekers zal dit de komende tijd niet gaan veranderen. Het Centraal Planbureau (CPB) is van mening dat de overheid voor een cruciale keuze staat om het huidige zorgstelsel betaalbaar te houden.

Het CPB publiceerde vandaag een rapport waarin ze voorstelt de zorggebruikers vaker zelf een kleiner bedrag te laten bijdragen om zo de zorguitgaven in Nederland te verlagen. Ook geeft het CPB aan dat de basisverzekering zou kunnen worden ingekort door toegang te garanderen tot additionele verzekeringen. Op dit moment is het namelijk nog zo dat verzekeraars mensen mogen weigeren.

Ook adviseert het CPB de overheid na te denken over de gedachte dat iedereen toegang moet hebben tot zorg. Dit uitgangspunt is namelijk moeilijk af te stemmen met alle uiteenlopende wensen van de steeds mondiger wordende consument. Een oplossing zou hierbij kunnen zijn inperking van de basisverzekering, maar er tegelijkertijd wel voor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot een aanvullende verzekering.

Ook is het planbureau van mening dat er een keuze gemaakt moet worden door de overheid; moet het onnodig gebruik van zorg verlaagd worden, of moet de wens nagestreefd worden om te verzekeren? Allebei is volgens het bureau namelijk niet mogelijk. De kosten zouden bijvoorbeeld verlaagd kunnen worden als de consument meer moet bijbetalen door middel van een eigen bijdrage. Zo zouden de kosten voor behandelingen die minder noodzakelijk zijn hoger worden. Dit zou beter werken dan het principe van de huidige algemene eigen bijdrage, aldus het CPB.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.