Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgverzekering en prinsjesdag

D-day: De zorgverzekering en prinsjesdag

16 sep 2014

Na vele speculaties en documenten die uitgelekt zijn vanuit het Haagse Binnenhof zijn vandaag dan eindelijk de wijzigingen van de zorgverkering per 2015 bekend gemaakt. Wat gaat er nu daadwerkelijk veranderen?

Stijging eigen risico

Het wettelijke verplichte eigen risico gaat stijgen van 360 naar 375 euro. Dit wil zeggen dat als u in 2015 gebruik gaat maken van een behandeling en/of dienst bij een zorgverlener u eerst zelf 375 euro dient te betalen. Het eigen risico is wederom vrijwillig te verhogen van 500 naar 875 euro. Indien u hiervoor kiest kunt u rekenen op een korting van ongeveer 20 euro op uw zorgpremie.

Minder zorgtoeslag

Ook de zorgtoeslag moet er aan gaan geloven. De laatste jaren zijn de inkomensnormen aangescherpt. Dit zal in het jaar 2015 nog meer worden aangescherpt. De consumenten die nu meer verdienen, maar wel zorgtoeslag ontvangen gaan in 2015 een lagere toeslag ontvangen. Voor de minima is er wel goed nieuws. Voor hen gaat de toeslag omhoog. Dit is om de hogere zorgpremie te compenseren.

Nominale premie stijgt

De Nominale premie stijgt naar 1.215 euro per jaar. Dit is ruim 100 euro meer dan in het afgelopen jaar. Hiermee zouden we kunnen concluderen dat de zorgpremie gaat stijgen. Echter is recent al in de media uitgesproken dat de zorgverzekeraars een deel van hun reserves in gaan zetten om de zorgpremie niet of nauwelijks te laten stijgen. Lees het artikel: stijging zorgpremie voorbarig.
 
Voor 2015 is het dan ook belangrijk om een goede vergelijking te maken van uw zorgverzekering. Op dit gebied gaat er tevens ook veel veranderen de komende periode. De websites die vergelijk mogelijkheden aanbieden worden verplicht om een AFM vergunning te behalen. Dit is iets dat wij van Zorgverzekeringwijzer alleen maar toejuichen, gezien de consument op deze manier enkel alleen nog een waardig advies krijgt op het gebied van de belangrijke zorgverzekering. Bent u benieuwd naar de premie? Klik hier voor het maken van een onafhankelijke vergelijking van uw zorgverzekering.
 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.