Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

bewuste keuze zorgverzekering

De bewuste consument bij keuze zorgverzekering 2015.

7 jan 2015

Het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering, wederom minder mensen maakten de keuze om te switchen naar een andere verzekeraar en / of polis een bewuste keuze of juist niet?

Veelal denkt een consument goed te zitten bij een zorgverzekeraar een veelgehoord verhaal is dan ook: “ Twee jaar geleden heb ik het helemaal uitgezocht en het blijkt dat ik echt een goede polis bezit”. Echter is deze stelling niet meer van deze tijd. Zowel de voorwaarden als verzekeraars veranderen ieder jaar hun voorwaarden, zo kan het dus zijn dat u als consument denkt recht te hebben op volledige fysiotherapie maar daar er 2 jaar geleden nog 20 polissen waren zijn er nu nog maar 2 dus is die polis echt nog zo goed? Het is vooral vervelend voor de consumenten indien zij denken een goede polis te hebben waar ze veel geld voor betalen maar uiteindelijk niet zo blijkt, aldus Rob de Graaf  van zorgverzekeringwijzer.nl

De consument lijkt zich wel bewuster te worden van de polis

De consumenten die wel een vergelijking hebben gemaakt op de website om te kijken of de polis nog aansluit bij hun actuele levensstijl daar zien we opvallende cijfers dit jaar. Voor slechts 5% van de consumenten is keuzevrijheid niet van belang, opmerkelijk is wel dat dit “overstapseizoen” benadeeld is door de ophef binnen de regering over een nieuwe zorgpolis waarbij de keuzevrijheid van de consument volledig verdwijnt. Op dit moment zijn ze nog steeds aan het kijken hoe ze deze wet erdoor kunnen drukken om volgens minister Schippers, de kwaliteit in de zorg hoog te houden en bovendien de zorgpremie goedkoper. Opmerkelijk genoeg dus dat de minister perse deze polis binnen het systeem wil hebben terwijl 95% kiest voor de keuzevrijheid.

Meer consumenten kiezen een aanvullende polis

88% van onze bezoekers heeft gekozen voor een aanvullende polis, dit kan zijn voor fysiotherapie in het pakket maar ook door alternatieve geneeswijzen. Hiermee lijkt de consument zich toch ook voor de stijgende kosten in de zorg te willen beschermen.

Heeft u uw eigen zorgverzekering zelf opgezegd? Dan heeft u nog de tijd tot en met 31 Januari 2015 om nieuwe zorgverzekering te kiezen. Heeft u dit niet gedaan? Dan is het weer wachten tot de zorgverzekeraar uiterlijk 20 November 2015 want dan zullen de nieuwe premies van de zorgverzekeraars weer bekend worden gemaakt. Wilt u in de tussentijd op de hoogte gehouden worden van alle actuele ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekeringen? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, rechtsboven in de hoek. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.